НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Ирис ван Херпен - Висша мода в Musée des Arts décoratifs (01.12.2023)
От 29 ноември 2023 г. до 28 април 2024 г. Musée des Arts décoratifs отдава почит на холандската модна дизайнерка Ирис ван Херпен, която е призната за една от най-авангардните фигури на своето поколение

Организирано като завладяващо и сетивно изследване на вселената на дизайнера, това ретроспективно сливане на мода, съвременно изкуство, дизайн и наука се върти около осем теми, които идентифицират самата същност на творчеството на ван Херпен.

Основана през 2007 г. и сега член на Федерацията на висшата мода, Maison of Iris van Herpen е известна със сливането на технологии и традиционното майсторство на Couture, както и с разглеждането на модата като интердисциплинарен език и динамична единица, която често резонира в различни сътрудничества с други творци и мислители, като скулптора Антъни Хоу, архитекта Филип Бийзли и наскоро дори с художника Кейси Къран.

От микро до макро, изложбата поставя под въпрос мястото на тялото в пространството, връзката му с облеклото и околната среда, както и бъдещето му в един бързо променящ се свят. Поставена в пряк диалог със селекция от съвременни произведения на изкуството, инсталации, видео и фотографии, изложбата обединява сто рокли на Ирис ван Херпен, търсещи нови форми за женственост и предизвикващи представите ни за Haute Couture. Пресъздаване на нейното студио в Амстердам и на пространството, посветено на нейните модни ревюта, допълват изложбата, която, за да бъде още по-завладяваща, е изцяло придружена от звук, продуциран от художника Салвадор Брийд.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!