НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
„Шоуто на талантите” отваря врати в MoMA P.S.1 (30.11.2010)
На 12 декември 2010г., Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк, MoMA P.S.1 ще представи изложба, носеща заглавието „Шоуто на талантите”. Необичайното наименование на мащабния проект, подхождащо повече за реалити шоу формат ще постави на изпитание именно взаимоотношенията между художниците, публиката и участниците в акта на създаването на произведение на съвременното изкуство. В последните години когато комуникациите между хората и правото на лично уединение се промениха завинаги, изкуството от своя страна реагира на този феномен.
 
Епохата на постмодернизма се сблъсква с нашумелите реалити телевизионните предавания и състезанията за таланти, предлагащи евтина слава на висока цена, платена от масовия потребител, както и социалните мрежи, които довеждат човечеството до нови методи на комуникиране. Те придобиват все по-глобални размери в последно време, като довеждат до премахване на границите на нашето лично пространство. Освен това политиката на правителствата по целия свят, която се опитва да конституционира нови закони, свързани с наблюдението на личното пространство, поставят на изпитание всяко досегашно понятие, свързано с право на „лично пространство”.
 
В контекста на тези събития, „Шоуто на талантите” ще проследи взаимовръзките между публика – участник – художник в създаването на съвременно изкуство. Вариращи от привидно доброжелателни взаимоотношения, много от произведенията, които ще бъдат показани на тази изложба, ще представят нарасналия интерес към ексхибиционизма и воайорството, както и проблемите свързани с етиката, авторството, силата и контрола.
 
На изложбата, която ще продължи до 4 април 2011г., ще бъдат представени произведения на 18 световно известни творци, измежду които са Анди Уърхоу, Пиеро Манзони, Джон Смит, Ами Сийгъл, Кери Ианг, Фил Колинс, Стенли Браун и много други.
 
Andy Warhol - Footage of Eddie Sedgwick.
Andy Warhol - Footage of Eddie Sedgwick.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!