НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Скулпторът Ричард Лонг ще представи своите най-нови произведения в Лондон (25.05.2011)

Ричард Лонг – един от най-известните съвременни британски скулптори, ще бъде представен в галерия „Haunch of Venison” в Лондон. Изложбата включва най-новите му творби, създадени в Испания, Швейцария, Китай и Южна Африка, както и от неговия дом в Дартмур. Изложбата “Human Nature” (Човешка природа) ще бъде открита на 27-ми май и ще продължи до 20-ти август 2011г.

Ричард Лонг е един от първите художници, които излизат извън музея, за да създават произведения на изкуството. Той се свързва както с течението Арте Повера (бедно изкуство), така и с ленд арта, което е едно от най-влиятелните течения и до ден днешен. Лонг започва да работи в края на 60-те години, като все още продължава да твори. Неговото изкуство е силно свързано с природната среда, но не с цел да го промени, а с цел да остави своя артистичен отпечатък.  С епичните му походи сред природата се свързва едно от ранните му произведения. В други ленд арт произведения той използва природни материали като камъни, които подрежда в първични форми като кръг, спирала, триъгълник.

Неговите произведения са създадени извън музея, но много често той използва природните материали и вътре в музея, придружени с множество фотографии и документация. От 1981 г.  той започва да създава произведения, в които използва кал в течно състояние, с която рисува върху стените на музея, използвайки също и отпечатъци от ръце. По този начин се опитва да установи диалог между първичните жестове и музея, считайки, че представя изкуство, извадено от неговия първоначален контекст.

Изложбата, посветена на съвременното изкуство в галерията  „Haunch of Venison”, ще бъде четвърта за автора, който не е излагал свои произведения в Лондон от 2009 г., когато се състоя неговата ретроспективна изложба в Тейт Бритън.

Firth of Forth Arc
Firth of Forth Arc
Small White Pebble Circles, 1987
Small White Pebble Circles, 1987
Tame Buzzard Line, 2001
Tame Buzzard Line, 2001
Untitled, 2005
Untitled, 2005
Инсталация /1/
Инсталация /1/
Инсталация /2/
Инсталация /2/
Линия, направена от ходене
Линия, направена от ходене
Човешка природа
Човешка природа
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!