Основни данни
Галерия "Индустриална 11"


Галерия

Галерия „Индустриална 11” е сред най-младите и просторни частни галерии посветени на съвременното изкуство в София. Намира се в бившите халета на Хладилния завод и по този начин удовлетворява нуждите на съвременното изкуство от една страна за голямо пространство, от друга – то да е колкото се може по-сурово, неизискано и по този начин свободно от еститечските критерии на миналото. Единственото неудобство на салона е неговата отдалеченост от център на града, липсата на удобни комуникации и задръстванията в часовете, когато обикновено се откриват изложбите – между 18.00 и 19.00.

Галерията е собственост на сем. Василеви, а омещението е част от VASSILEV BUSINESS CITY (бившият хладилен завод „Мраз”).  Куратор е изкуствоведът Весела Ножарова, която представи българското участие на биеналето във Венеция през 2007 г.
 

„Индустриална 11” е открита на 14 октомври 2009 с експозиция на Павел Койчев.
В проекта, освен галерията, се предвижда и книжарница, мултифункционална зала за провеждане на партита, прожекции на филми или театрални постановки, детски център, кафе-сладкарница, както и музей за съвременно изкуство, където освен постоянна експозиция от произведения от собствената колекция, да се организират и временни изложби на български и чужди автори.
 

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!