НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложбата “Ре-продукция” в Музея за съвременно изкуство – Софийски Арсенал ще представи произведения на 18 съвременни български художници (09.09.2011)
 
Новата изложба в открития наскоро в столицата  Музей за съвременно изкуство Софийски Арсенал (бул. "Черни връх"  2) ще бъде открита на 9 септември от 18.00 часа. Експозицията е под надслов “Ре-продукция”.
още >>
Аниш Капур проектира мобилна концертна зала за районите, засегнати от земетресението и цунамито в Япония (08.09.2011)
 
Британският скулптор Аниш Капур  се зае с поредното смело начинание в своята творческа кариера. Той работи върху нов проект, свързан с Япония. Скулпторът ще проектира мобилна концертна зала, която ще пренася музика и изкуство в регионите  на Япония,   засегнати от земетресението и цунамито през месец март тази година.
още >>
Най-новите произведения на прочутия съвременен артист Майк Кели ще бъдат представени в галерия „Gagosian” в Лондон (08.09.2011)

 

Майк Кели е един от най-влиятелните съвременни художници, като негови произведения са собственост на най-известните музеи за съвременно изкуство в света. Много често той представя в своето творчество частици от нашето минало, което до преди няколко десетки години е било актуално, но вече никога нe може да се възвърне.

още >>
Национална художествена академия ще стане домакин за трети пореден път на „DA Fest” – Международен фестивал за дигитални изкуства (07.09.2011)
 
Едно от водещите арт събития тази есен в столицата ще бъде третото поредно издание на фестивала за дигитални изкуства, организиран от Националната художествена  академия. След успешно реализираните два предишни фестивала, целта на събитието е отново да събере на едно място някои от изтъкнатите творци на дигитално изкуство и да представи на публиката най-новите достижения в тази сфера, която в България има все по-голяма популярност.
още >>
Картини на Мунк и Крог – жертва на атентата в Осло (07.09.2011)
 
След бомбения атентат от 22 юли тази година, извършен от терориста Андерс Брейвик в Осло, са изчезнали или са безвъзвратно повредени повече от 100 изключително ценни произведения на изкуството. Те са се намирали в сградата на норвежкото правителство, която бе полуразрушена от мощния взрив, съобщи The Art Newspaper.
още >>
Академик Румен Скорчев показва вариации на тема "Закуска на тревата" в Градската галерия (07.09.2011)
 
Софийска градска художествена галерия започва своя есенен сезон с три изключително интересни изложби. На 14 септември ще се открие изложбата "Докосване до сянката", кураторски проект на Красимир Илиев, уредник в СГХГ. На 20 септември ще бъде представена ретроспективна изложба по случай 130 години от рождението на големия български художник Никола Петров. Началото на тази поредица изложби ще бъде положено на 7 септември от 18.00 часа, когато  в Софийската градска художествена галерия ще бъде открита изложбата на академик Румен Скорчев - Вариации на тема: "Закуска на тревата".
още >>
Аукционна къща “Кристис” организира седмица на азиатското изкуство през септември (07.09.2011)
 
Ценен нефрит, модерни произведения на изкуството, мебели, рядка керамика и порцелан са сред хилядите предмети на изкуството, които ще бъдат изложени по време на седмицата на азиатското изкуство, организирана от аукционна къща "Кристис" през септември.      
още >>
За първи път Германия приветства произведенията на най-известния японски художник – Хокусай (02.09.2011)

 

Музеят  „Martin-Gropius-Bau” в Берлин посвещава най-новата си експозиция на живота и творчеството на най-прочутия японски художник, превърнал се в емблема за нацията – Хокусай. Ретроспективната изложба е част от серията събития, посветени на 150-годишната дружба между Германия и Япония.

още >>
Известният български фотограф Бедрос Азинян показва своите “Кръстопъти” в галерия “Анима” (02.09.2011)
 
Изложбата е част от “Месец на арменската култура и изкуство”, организиран от Общоарменския благотворителен съюз Парекордзаган, арт галерия Анима” и Посолството на Република Армения в България.

още >>
115-метрова кула, дело на един от най-известните скулптори на нашето време - Аниш Капур, ще бъде издигната за Олимпиадата в Лондон през 2012 година (02.09.2011)
 
В началото на лятото известният  индийски скулптор Аниш Капур зае 13 500 кв. м в парижката зала „Гран пале” с инсталацията си „Левиатан” , а през март 2012 г. очакваме стоманената 115-метрова кула „Орбита"   да се изправи на площада до Олимпийския стадион в Стратфорд в Лондон.

още >>
Мащабна изложба, посветена на ренесансовите портрети, открита в „Bode Museum” в Берлин (02.09.2011)

 

Националната галерия в Берлин (The Gemäldegalerie) и музеят  „Метрополитън” в Ню Йорк обединяват сили,  за да представят за пръв път на вниманието на зрителите една от най-мащабните изложби,  свързани с италианския ренесансов портрет от XV  век. В Берлин тя ще бъде представена в „Bode Museum”, който още от своето основаване през 1904 г. е бил замислен като „ренесансов музей”. Той е домакин на събитието, което може да бъде разгледано от 25-ти август до 20-ти ноември 2011 г.

още >>
На 1 септември ще бъде открито 44-тото издание на Националните есенни изложби в Пловдив (02.09.2011)
 
Националните есенни изложби тази година ще бъдат открити на 1 септември от 18 ч. в Балабанова къща в Старинен Пловдив. Освен това пространство,  ще бъдат използвани и къщите Хиндлиян и Мексиканска графика, както и дворът на Общински институт Старинен Пловдив. Организатори на събитието са Община Пловдив, Отдел “Култура”, Дружество на пловдивските художници.
още >>
64 артисти и 16 арт групи ще вземат участие в най-престижния форум на Русия за съвременно изкуство – Московското биенале (30.08.2011)

 

След като стана ясно, че Ай Вейвей  ще вземе участие в прочутото Московско биенале, организаторите побързаха да оповестят и пълния  списък с участници във форума. Арт събитието ще може да бъде разгледано в периода от 23-ти септември до 30-ти октомври 2011г.

още >>
„Алхимията на огъня” - 30/30 (тридесет от тридесет) – изложба на Валентин Ганев в галерия „Сезони” - София (30.08.2011)

 

Графична изложба на живеещия във Франция български художник Валентин Ганев под надслов „Алхимията на огъня” ще покаже столичната галерия „Сезони”   от 1-ви до 14-ти септември.  Експозицията  е част от цикъл от 5 изложби, озаглавени „30/30”. Тя вече е показана в Париж през месец юли тази година и в Бургас през август. Тази серия отбелязва 30–те  години от един общ път, от един общ живот дали тласък за развитието на художествената му  дейност.

още >>
Най-авторитетното международно изложение за изкуство в Азия - Арт Тайпе /Art Taipei / отваря врати на 26 август (26.08.2011)

 

18-тото издание на Арт Тайпе тази година ще се проведе между 26 и 29 август 2011 г. в Световния търговски център в Тайпе /Taipei World Trade Center/.

Изложението е сред най-професионално организираните платформи за търговия с  азиатскo изкуствo. В Арт Тайпе ще вземат участие както галерии от Корея, Япония и Югоизточна Азия, така и европейски и северноамерикански галерии. Тази година се отчита увеличаване на броя на участващите галерии от Китай и Хонг Конг.

още >>
Ценни предмети от императорската съкровищница на Хабсбургите могат да бъдат видяни за пръв път в Кеймбридж (26.08.2011)

 

Една от най-интересните изложби, свързани с върховете в приложното изкуство и глиптиката,  може да бъде видяна в музея „Fitzwilliam” в Кеймбридж.  За първи път на едно място са събрани едни от най-известните шедьоври от периода на Ренесанса и маниеризма на  австрийския  имперски двор.

още >>
Danubiana Meulensteen Art Museum – съвременно изкуство сред водите на Дунав (24.08.2011)

 

Обикновено музеите не се появяват от нищото. Повечето от тях се изграждат в продължение на много години от държавници, папи, правителства или художествени сдружения. Изключение от това правило прави един малък музей за съвременно изкуство, който се намира на върха на тесен полуостров, разположен на река Дунав, близо до Братислава, Словакия. Музеят е построен през 2000 година и носи името Danubiana Meulensteen Art Museum.

още >>
Скулптурите на Джейсън Тейлър - „Тиха еволюция” на дъното на морето (24.08.2011)


Най-големият подводен музей в света - Museo Subacuatico de Arte (MUSA), е разположен в крайбрежието на курортния град Канкун в Мексико. Изграждането му в подводния парк   Isla Mujeres стартира през ноември 2009 година върху 420 квадратни метра морско дъно в Карибско море. Основател и художествен директор на музея е Джейсън Чарлз Тейлър. Той е автор и на постоянната експозиция на музея, част от проекта, озаглавен „Тиха еволюция”.

още >>
Кои са най-скъпопродадените произведения на изкуството от аукционните къщи през първата половина на 2011 г. (24.08.2011)

 

През 2011 г. аукционните къщи „Кристис” и „Сотбис отчетоха рекордни продажби на произведения на изкуството. Настоящата статия предлага класация на най-скъпопродадените  такива  през първата половина на 2011г. от  световните аукционни къщи.

още >>
Неизвестни до момента художествени произведения на Майкъл Джексън се оценяват на стойност около 900 милиона долара (24.08.2011)

 

На бял свят излязоха голям брой произведения на изкуството, дело на „Краля на попа” – Майкъл Джексън. Колекцията, разкриваща художествения талант на звездата,  се оценява на стойност около 900 милиона долара. Тя е съставена от рисунки, скици и скулптури, създадени от певеца през годините, докато вземал уроци от австралийския художник и негов приятел Брет Ливингстън Стронг.

още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!