НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музикални звезди превземат музеите (04.06.2019)
Британската певица Ани Ленъкс, известна с хитовете си - Sweet Dreams и Why, създаде инсталация - купчина, осеяна с краткотрайни предмети от бита и артефакти, свързани с различни етапи от живота й. Тази много лична инсталация озаглавена „Мemento mori запълва две галерии в MASS MoCA в Масачузетс (Now I Let You Go...., through Spring).

Ленъкс, едната половинка от Eurythmics, се фокусира върху „дреболиите  и това, което човешките същества са способни да създадат, заявява тя в придружаващ филм за нейната изложба. Щом си тръгнем, всичко, което остава от човека, са обектите, с които сме си взаимодействали.

 За всеки от избраните от нея предмети има история; една част от инсталацията отразява музикалния аспект на нейния живот, друга част подчертава майчинството. „Мисля, че едно от човешките предизвикателства е да преодолеем по един или друг начин нашето състояние на непостоянство и смъртност“, добавя Ленъкс.

Междувременно, музикантът, продуцент и моден дизайнер, както и почитател на изкуството Фарел Уилямс си сътрудничи с японския художник Mr. за изложба в Musée Guimet в Париж следващия месец. Изложбата е последната в музея от серията Carte Blanche и кани съвременни художници да покажат новите си произведения.

Експозицията ще се проведе от 10 юли до 9 септември. „Завладяващата среда, представена от дуото, ще бъде изпълнена с цветни детски фигури, които идват от въображението на Mr. и творческия свят на Фаръл Уилямс", се казва в музейно изявление, което ни прави щастливи.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!