НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Ермитажът в Москва през 2024 година (30.07.2019)
 Днес Санкт-Петербургският Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни. Всяка година той е посещаван от близо 4 000 000 души.

Именно за това е истинска новина изграждането на московския клон на държавния музей Ермитаж на територията на бившата индустриална зона на завода. А. И. Лихачов (ЗИЛ), в центъра на жилищния квартал ЗИЛАРТ. Проектът трябва да бъде завършен през 2024 година, след отлагане на първоначалния срок, който беше тази година. Това съобщава уебсайтът на кмета на Москва. Филиалът, който е проектиран от основателя на архитектурното бюро Asymptote Architecture -Хани Рашид, ще работи като музей за съвременно изкуство, представящ големият проект „Ермитаж 20/21“, стартиран преди няколко години.

„Сградата обещава да бъде уникална в много отношения, но фасадната й конструкция заслужава специално внимание. Тя ще бъде окачена на специална метална рамка от кухи профили, която ще защитава от слънчева светлина и ще позволи да се излагат предмети на изкуството в открити галерии, без опасността да бъдат изложени на вредните слънчеви лъчи “, казва Анастасия Пятова, председателката на„ Москомстройинвест “.

Както се съобщава, всеки елемент ще бъде разположен в стая с най-подходящото осветление специално за него. В закритите галерии с прозорци те ще поставят предмети на изкуството, по време на чието създаване са използвали маслени бои, кожа или дърво. В закритите галерии без прозорци ще бъдат изложени снимки, тъкани и хартиени предмети на изкуството. На открито ще бъдат поставени произведения от  камък, керамика и метал.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!