НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Личната колекция на рапъра Q-Tip, включваща произведения на Ричард Принс ще бъде показана на Bonhams тази есен (10.09.2019)
 Камаал Ибн Джон Фаред, по-известен със сценичното си име Q-Tip, член на хип-хоп колектива A Tribe Called Quest, създава шум в медиите с колекцията си от изкуство, която ще покаже тази есен в „Q-Tip: The Collection“, непродаваща се изложба в аукционна къща Bonhams, Ню Йорк.

Изложбата, която съвпада с встъпителната разпродажба на Bonhams ContemporaryArt, Editions & Design, отбелязва първия път, когато цялата колекция на Q-Tip ще бъде показана пред публика. Много от произведенията, включително „Untitled (FUCKT*E*OP)“ на Нина Шанел Абни“ са били заети на пътуващи изложби според аукционната къща.

Колекцията включва произведения на уличния художник Fab 5 Freddy, режисьора Хармони Корийн (който заяви, че A Tribe Called Quest е една от любимите му групи), както и на художниците Джеф Елрод, Тору Торнтън, Уилям Вилалонго и Хебър Брантли. Също така, в изложбата ще се появят няколко творби на Ричард Принс, включително неозаглавено платно от 2015 г., което послужи за корицата за студийния албум през 2016 г. на A Tribe Called Quest. Групата не беше издавала съвместен албум от 18 години.

„Привилегия е да имам възможност да покажа и да направя разпознаваеми някои от най-талантливите художници, които са ме вдъхновили лично и професионално“, казва Q-Tip в изявление. Това не е първият път, когато Q-Tip се впуска в света на изкуството. През 2016 г. рапърът и продуцент, роден в Куинс, е обявен за артистичен съветник в Центъра за пърформанс изкуство „Джон Ф. Кенеди“ във Вашингтон, окръг Колумбия, работейки заедно с Рене Флеминг и Йо-Йо Ма.

„ Q-Tip: Колекцията“ ще може да се види от 20ти септември до 4ти октомври 2019 г. в Bonham, Ню Йорк.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!