НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Произведения на стари майстори в модната колекция на Сотбис (21.01.2020)
 Аукционната къща Сотбис си партнира с компанията за дрехи Highsnobiety, за да създаде линия от тениски, пуловери и блузи с качулка, украсени с произведения на изкуството, датирани от 16 век. Всяка от минималистичните дрехи е направена в просто черно или бяло и показва една от четирите картини, които се продават на аукционите на Сотбис - Masters Week Auctions.

Сред изложените на търг произведения е портрет на морска нимфа на италианския бароков художник Джиневра Кантофоли и две холандски произведения от 18 век, показващи Вакх и Церера, римските божества на виното и селското стопанство.

Изображенията са покрити с цветна типография, която варира от ярко оранжево до лазурно синьо и дава подробности за представената картина като името и периода, от който произхожда.

Брам Уочър, директор на Сотбис за развитие на електронната търговия сподели - „Ние внимателно подбрахме селекцията, за да включим произведения, които смятаме, че визуално привличат и могат да говорят пред по-широка публика, която може би не е запозната с произведенията на старите майстори“

Произведенията са избрани да представят по-достъпната страна на творбите в Сотбис.

Докато оригиналите от стари майстори обикновено се продават за над 1 милион долара, приблизителните цени за произведенията, представени в колекцията дрехи, варират от 15 000 до 80 000 долара.

По този начин линията облекло е предназначена да служи като вход в света на изкуството за любителите на спортни дрехи, които имат афнитет към купуване на редки и интересни дизайни.

"Знаем, че клиентите на Highsnobiety оценява изкуството, но може би все още не са в състояние да го закупят", обясни изпълнителният директор Дейвид Фишер. „Тази аудитория е свикнала да събира продукти с ограничен тираж. Това може да са маратонки, дизайнерска творба или мебел днес, но изящното изкуство е следваща стъпка.“

Отвъд онлайн магазина на Highsnobiety, колекцията ще се продава и в лондонския универсален магазин Selfridges. От 20 януари се предвижда там да има селекция от продукти, които свързват световете на модата, изкуството, технологиите и дизайна.

С подобна идея американският дизайнер Върджил Абло наскоро си сътрудничи с Лувъра за колекция облекло, която съчетава типографията на марката и логото на музея с картини на Леонардо да Винчи.

.
.
.
.
.
.
.
.
Върджил Абло
Върджил Абло
Върджил Абло
Върджил Абло
Върджил Абло
Върджил Абло
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!