НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Руският художник Петър Павленски отново e aрестуван в Париж (18.02.2020)
Cheap Jewelry Online  Руският художник, който придоби международна известност през 2013 г., когато закова скротума си на Червения площад, беше задържан след публикуване на интимно видео с участието на кандидат кмет на Париж в интернет.


Петър Павленски обяви, че е качил видеоклип с участието на Бенджамин Гриво, член на партията на президента Еманюел Макрон, за да разобличи неговото „политическо лицемерие“. Очакваше се Гриво да се противопостави на настоящия кмет Анна Идалго на изборите следващия месец, но сега реши да оттегли кандидатурата си.

Художникът каза, че е получил видеото от източник, който е имал сексуални отношения с Гриво. В интервю, публикувано на сайта на
France 24, Павленски казва: „Гриво презира своите избиратели. Той беше единственият кандидат, който използва семейните ценности, за да създаде своя политически имидж. Той започна кампанията си с голяма лъжа. "

Според BBC, Павленски не е арестуван за разпространение на видеоклипа - от събота, 15 февруари, той е задържан като част от разследване на парижко спречкване на 31 декември, обвинявайки го в „умишлено насилие и използване на оръжие“. Френският канал BFM TV обаче отбелязва, че разследването на първия случай е прекъснато поради ново обвинение, като до 17 февруари художника трябва да се намира под арест.


Според френското законодателство Павленски може да бъде осъден на две години затвор за публикуване на материали от сексуален характер без съгласието на участниците.

Бенджамин Гриво, баща на три деца, заяви пред Франс Прес: „Сайтове и социалните мрежи започнаха гнусни атаки срещу личния ми живот. Семейството ми не го заслужава. Никой не трябва да бъде подлаган на такова насилие. Вече повече от година моето семейство и аз страдаме от клевети, лъжи, слухове, анонимни атаки, публикуване на откраднати частни разговори и смъртни заплахи“. Ричард Малка, адвокатът на Гриво, коментира като „нелепо“ изявлението на Петър Павленски, че по този начин той разобличава политическа измама и лицемерие.

През май 2017 г. френското правителство предостави на Павленски политическо убежище, след като той напусна Русия поради обвинения в сексуално насилие. По-късно същата година, като част от „политически пърформанс“, той подпали входа на сградата на банка в Париж, осъждайки банкерите като новите монарси. През януари 2019 г. френски съд призна художника виновен за подпалването на фасадата на държавна институция и го осъди на три години затвор, две от които условно. Съдът не поиска настаняването му в затвора, имайки предвид, че Павленски вече е прекарал 11 месеца под досъдебно задържане. 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!