НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
"Кристис" продали менте на Рубенс? (12.07.2010)
Братът на принцеса Даяна продава ментета, питат във Великобритания.
 
Водещи изкуствоведи в света се усъмниха в автентичността на „Командир въоръжен за битка” на Петер Паул Рубенс, продадена за 9 милиона паунда на търг на Кристис, Лондон на 7 юли, съобщава английският Independent. Интригата с фалшификата е още по-интересна като се вземе предвид, че платното бе предложено на „Кристис” от брата на принцеса Даяна, Ърл Спенсър. Заедно с Рубенс, на същия аукцион той разпродаде още семейни картини и мебели на стойност 21 млн. паунда.
 
Съмнението дойде от конкурентите на „Кристис”, другата най-стара тръжна къща – „Сотбис”. По сведения на очевидци, „Сотбис” получили първи офертата да направят аукцион с имуществото на Спенсър, но фирмата отказала след обстоен преглед на картините. Говорителят на „Сотбис” обаче отказа да обсъжда случая, заявявайки, че те никога не коментират чуждите аукциони.
 
Но Браян Сюъл, водещ арт специалист добави в Independent, че платното "Командир въоръжен за бой" може да не е автентично, наричайки произведението „един неудобен Рубенс”.
 
„Това е една от онези картини, които някак са на ръба на истината – каза той. – Не се учудвам, че „Сотбис” са отклонили офертата."
 
Кристис” от своя страна твърдят, че са предприели необходимите проучвания с група академици. Въпреки това написаният в каталога текст е мъглив и почти всеки абзац започва с думата „вероятно”, натякват журналисти.
https://cartier.sexswimsuits.com/
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!