НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
5 изложби, които може да видите в Европа през лятото (07.07.2023)
 Поглед към пет от най-интересните художествени изложби в Европа през лятото на 2023 г.

 

Амстердам

Ван Гог в Auvers-sur-Oise

Музей на Ван Гог, (до 3 септември 2023 г.)

 

В изложбата проследяваме Ван Гог от пристигането му в Auvers-sur-Oise, където отначало той твори оптимистично и амбициозно. В последните му произведения чувствата на провал, самота и меланхолия са взели връх, но въпреки това Ван Гог продължава да създава изключително силни творби.

 

Берлин

Сецесион. Климт, Щук, Либерман

Museumsinsel Berlin, Alte Nationalgalerie (до 22 октомври 2023 г.)

 

Изложбата включва около 200 живописни, скулптурни и графични творби на редица художници. Чрез сътрудничество с Музея на Виена творчеството на Климт е в центъра на изложбата с повече от 50 изложени творби. Експозицията също така насочва прожекторите върху някои от жените художници от епохата на Сецесиона, от Дора Хиц до Кете Колвиц.

 

Лондон

Хилма аф Клинт и Пит Мондриан

Tate Modern, (до 3 септември 2023 г.)

 

Това е най-голямото представяне на творчеството на Хилма аф Клинт в Обединеното кралство досега, с акценти, включващи всичките ѝ десет монументални картини от поредицата „Десетте най-големи“, 1907 г., представени заедно в Обединеното кралство за първи път. Хилма аф Клинт е шведска художничка, спиритистка, теософ и антропософ, една от първите представители на абстракционизма. Това е и първата голяма изложба в Обединеното кралство от повече от 25 години, която подчертава ранната работа на Пит Мондриан заедно с емблематичните геометрични композиции, с които той е най-известен.

 

Мадрид

Пикасо – Ел Греко

Museo del Prado, (до 17 септември 2023 г.)

По случай 50-годишнината от смъртта на Пабло Пикасо Музео дел Прадо представя диалог между творбите на Пикасо и тези на друг от големите майстори на испанската и световна живопис Ел Греко.

 

Париж

Неапол в Париж: Лувърът е домакин на Museo di Capodimonte

Лувър, (до 8 януари 2024 г.)

 

Приблизително шестдесет големи шедьоври от Каподимонте са изложени на три различни места в Лувъра. Простираща се отвъд галериите на Лувъра, амбициозната програма от културни събития ще придаде на този повод измерението на истински неаполитански сезон в Париж.

Museumsinsel Berlin, Alte Nationalgalerie
Museumsinsel Berlin, Alte Nationalgalerie
Хилма аф Клинт
Хилма аф Клинт
Хилма аф Клинт
Хилма аф Клинт
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!