НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Зала 4 на НДК преобразена в интерактивната изложба "История за &" (06.10.2023)
Може да бъде разгледана до 8 октомври в зала 4 на НДК

Разходка по тревата, музика с Максим Ешкенази, фантастични илюстрации и игри със светлините и сенките превеждат посетителите през разказ за сбъднати мечти, труд и споделена визия, вдъхновени от 1200 партньорства за 15 години в интерактивната изложба “История за &”. В основата на идеята са дигитални и сетивни разкази за истории с добър край, които показват, че добрите партньорства могат да променят света. Изложбата се реализира от Фондация “Америка за България” по повод 15-ата ѝ годишнина.

Интерактивната изложба “История за &” потапя публиката чрез силата в дигитална интерпретация на живота, където мечтите срещат реалността. Мултимедийното и сетивно преживяване включва разходка по тревата, среща с аватара на маестро Максим Ешкенази, нестандартна изложба с фантастичните илюстрации на Текла Алексиева, игра със светлините и сенките на Капка Кънева и още много неочаквани ситуации. Изложбата пренася посетителите в бъдещето, но нейният разказ е вдъхновен от реални български истории за оптимизъм и смели мечти. 

“Мечтата ми винаги е била всички деца в България да могат да се докоснат до класическата музика. Отворихме концертните зали и хиляди от тях почувстваха магията. Върхът на моята кариера беше, когато 1300 деца викаха и скандираха името на Моцарт”, казва Максим Ешкенази, като образът му може да бъде видян на една ръка разстояние до посетителите. 

“История за &” може да бъде преживяна между 30 септември и 8 октомври в Зала 4 на НДК. Входът за изложбата е свободен. Желаещите могат да я разгледат на всеки 20 минути - времето, за което 15 посетители ще могат да минават през интерактивната изложба в четири последователно свързани пространства на Зала 4. 

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!