НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба в Лондон на официалните портрети на кралското семейство (17.05.2024)
 В Лондон беше открита изложба на официалните портрети на кралското семейство. В галерията в Бъкингамския дворец са изложени фотографии и разпечатки, направени както с аналогова техника отпреди повече от един век, така и с най-модерните дигитални средства на съвременната фотография.

Една от идеите на изложбата е да покаже еволюцията на формалните портрети през последните 100 години.

Снимките не са само на кралските особи. Има и портрети на различни принцове и херцози от семейството.

Автори са едни от най-известните фотографи в света от Сесил Бийтън и Дороти Уайлдинг до Ани Лейбовиц и Ранкин. Посетителите ще видят и част от близките взаимоотношения между кралските модели и фотографи, видени най-ясно през обектива на Антъни Армстронг-Джоунс (по-късно лорд Сноудън), който се жени за принцеса Маргарет през 1960 г.

Изложбата хвърля светлина върху процесите, които се случват зад кулисите, от ръкописни бележки на фотографите до невиждана досега кореспонденция с членове на кралското семейство и техния персонал, разкривайки историите зад някои от най-известните снимки, правени някога на кралското семейство .
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!