НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Нова радикална инсталация на Йоко Оно в Берлин (10.09.2010)
Нова радикална инсталация на Йоко Оно е представена в Берлин до 13 ноември.
Произведението „Подаръкът”, (Das Gift) съдържа скулптура, звук и специални инструкции за публиката.
Фокусът на инсталацията е скуптурата „Дупка”, която представлява стъклена витрина, пробита от куршум. На стъклото са гравирани инструкции за публиката, които гласят „Мини от другата страна и погледни през дупката”. Целта е зрителят да се почувства различно – от едната страна на стъклото – като жертва, от другата, като убиец.
„Искам хората да осъзнаят насилието, което се случва всяка секунда из целия свят. Моля всички, които идват на изложбата да донесат и собствения си опит и срещи с насилието – картина или текст, които по-късно ще включа в експозицията” , призовава Йоко Оно.
На втория етаж на галерията пък ще бъде показано другото лице на живота - там ще бъде прожектиран филм, в който Оно е заснела само усмихващи се лица.  
Оно е пионер в инсталациите, които включват специални инструкции към публиката. Тя започва да работи в тази област през 50-те. С подобно произведение завладява сърцето на Джон Ленън, един от членовете на легендарните „Бийтълс”, убит през 1980.
Йоко Oно,
Йоко Oно, "Дупка"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!