НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
ПОЧИНА КАРИКАТУРИСТЪТ САМ НОРКИН (03.08.2011)

На 31 юли  в Ню Йорк  на 94-годишна възраст е починал един от най-популярните американски карикатуристи, Сам Норкин. Известният  илюстратор е автор на повече от 4000 публикувани в пресата рисунки, в които пресъздава моменти и забележителни личности от театъра, танцовото изкуство, операта, джаза, поп и класическата музика за повече от седем десетилетия творчески труд.
.От 1940 до 1956 г. илюстрации на Норкин са съпровождали рецензии и културни страници в  „Ню Йорк Хералд Трибюн ".  През следващите 26 години творчеството му обхваща магията на сценичните изкуства за „Ню York Daily News”.  Художникът е бил член на Управителния съвет на Drama Desk в продължение на повече от 40 години и включително е бил избиран за президент на организацията. Drama Desk е група,  създадена през 1949 г. от театрални критици, редактори, репортери и издатели, обвързани от желанието да популяризират сред обществото редица  жизненоважни въпроси, свързани с театъра. Дейността на организацията е допринесла за успеха на драматурзи и дизайнери, а също и идентифициране на редица млади таланти в началото на творческата им кариера като Ал Пачино, Дъстин Хофман, Катрин Зита-Джоунс и др.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!