НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Как музеите се възползват от възможностите на онлайн обучението (21.01.2022)

Електронното обучение се разрастна, за да обслужва широк спектър от стилове на обучение. Достъпно е независимо дали сте слушател, който предпочита традиционна лекция, или социално създание, което обича дискусионна група, за да затвърди знанията си.

Платформи като Skillshare и Udemy са фокусирали вниманието си върху практически занятия – често това са практически ръководени уроци, които отлично използват цифровите формати. Онлайн уроци позволяват на кодиращите да следват стъпка по стъпка на екрана, а студентите по изкуство могат да гледат как учителят им рисува пред статива.

Достигайки до онези, които обичат да учат и творят, тези онлайн уроци завладяват въображението на публиката, която е гладна за знания – Skillshare може да се похвали с над 12 милиона членове и 30 000 класа.

Ако търсите вдъхновение за онлайн уроци в сферата на наследството и културата, добра отправна точка са класовете в стил „Въведение в“.

Има добър избор от занятия, които обещават да научат как да гледате произведения на изкуството, но няма причина тази тема да не може да се разшири и до други видове експонати.

С над 87 000 гледания към момента е класът в YouTube на Phoenix Art Museum с кратко (шест минути) ръководство за гледане на изкуство за начинаещи.

За сравнение, курсът на Artsy’s Skillshare обещава да запознае обучаващите се с основите на „Как да говорим за изкуство“ само за половин час – придружен от учебен проект, който ви помага да приложите новите си знания, което добавя голяма дълбочина на практическото обучение.

Друг подход за музеите, които желаят да предоставят практически ресурси за електронно обучение, е да предлагат курсове по изкуство или занаяти, вдъхновени от експонати.

Завладяващата поредица In The Studio в YouTube на MoMA черпи вдъхновение от някои от техните най-обичани художници и насочва зрителя през процеса на създаване на произведения на изкуството в техен стил. Серията от 27 видеоклипа включват видеа като "Как да рисувате като Джаксън Полок, Марк Ротко или Вилем де Кунинг".

За тези, които искат по-официален опит, V&A ( музей Виктория и Албърт)предлага практически кратки курсове чрез своите онлайн ресурси на академията. Тези класове се провеждат с помощта на Microsoft Teams и в курса "Въведение в модната илюстрация" например се включват уроци, видеоклипове и групови дискусии в рамките на шестседмичен курс.

Практическото онлайн обучение е чудесен начин за споделяне на технически умения – може би дори за отглеждане наново поколение професионалисти в областта на изкуството. 

Разбира се, има много платформи за електронно обучение, от които да избирате, в зависимост от вашата специализация и целите на аудиторията.

Въпреки че музеите често се разглеждат като места, където не може да се пипа нищо, тези практически занятия предлагат освежаващ практически подход за достигане и ангажиране на публиката. 

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!