НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Високотехнологични системи за сигурност, инсталирани да пазят графитите на Банкси в Украйна (03.03.2023)
 Ajax Systems, украинска компания за международна сигурност, инсталира високотехнологични системи, за да осигури денонощна защита на четири стенописа, създадени от Банкси в района на Киев, които са сред седемте, които той създава в Украйна.

Компанията инсталира системите, които включват противоударно стъкло и аларми, след опит миналия декември да бъде откраднат стенопис, изобразяващ жена в газова маска в предградие на Киев.

Говорител на Ajax заяви в изявление, че проектът „е разработен чрез инициативата на регионалната военна администрация и местната администрация на Киев“. Олех Торкунов, заместник -ръководителят на регионалната военна администрация на Киев, казва: „Творбите на Банкси имат културна и историческа стойност за страната като напомняне, че светлината ще спечели над мрака. Важно е да се противопоставим на възможните опити за вандализъм."

„Тези предмети на изкуството са военни артефакти, които трябва да запазим за украинците“, се казва в изявление, публикувано от Ajax, което описва логистични и технически подробности за системите. Подобно оборудване също беше инсталирано за защита на стенописите на Банкси в Ирпин и Хоренка.

Сега произведенията са „защитени срещу потенциален вандализъм и метеорологични условия“, с денонощно наблюдение и бърза реакция от страна на охранителната компания, наречена шериф, „докато не бъдат доставени в музея“, добавя изявлението, въпреки че не уточнява кой музей .

Техническите характеристики на системите за сигурност включват детектори за движение и вградени сензори за шок и вибрации, както и прозрачни поликарбонатни бариери. Изображението в Бородианка на младо момче, включва и „временна защитна структура с монитор за качество на атмосферните условия“, която „помага да се поддържа микроклимата на изображението”, заяви говорител на компанията. Пощенския оператор на Украйна, пусна марка печат с изображението на 24 февруари, за да отбележи годишнината от нашествието на Русия.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!