НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Фондация Де Морган остава без подслон (25.08.2010)
Фондация „Де Морган”, която е собственик на цялостната колекция от керамики на Уилям де Морган, както и на картини от жена му Евелин, си търси нова изложбена площ. След прекратяване на договора им от „Wandsworth Council” фондацията е трябвало да затвори галерията си, съобщи вестник The Art Newspaper.

Колекцията им съдържа над 1000 керамични произведения, 500 творби на хартия и 60 картини от късния ХIX век и ранния XX век. В момента произведенията на фондацията обикалят Япония като следващото им представяне ще бъде през октомври в музея „Inax Tile” в Айчи.

Уилям де Морган (1839-1917) е английски керамик и дизайнер на керамични плочки. Творбите му най-вече се основават на средновековни или персийски мотиви. Освен това е експериментирал с глазури и различни техники на печене.

Испански кораби и риби, както и фантастични птици и други животни са често срещани в неговите работи. Много от проектираните му дизайни на керамични плочки са създадени да образуват сложни рисунки при поставяне на няколко една до друга.


"Фантастични птици"

"Sands Ends Pottery"
Уилям де Морган и жена му Евелин
Уилям де Морган и жена му Евелин

"Mongolian"

"BBB TURQUOISE Fireplace"
Ваза
Ваза
Ваза
Ваза
Прозорец
Прозорец
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!