НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Затвориха китайска изложба в "Тейт Модърн", била вредна за здравето (21.10.2010)

Най-новата инсталация на водещия китайски артист Ай Уейуей /понякога неправилно наричан Ай Вейвей/ „Слънчогледови семена” в Тейт Модърн произведе гигантски облаци от прах и се оказа опасна за здравето на арт феновете – съобщи говорителката на Тейт Модърн.

Творбата, инсталирана от няколко дни в Зала Турбина, е създадена от над 100 млн ръчно направени и изрисувани порцеланови семена. Една от главните атракции на произведението е възможността да се разхождаш върху слънчогледа и да слушаш шума под нозете си.

„Макар порцеланът да е много здрав, неговото съприкосновение с ентусиазираната публика завърши с гигантски количества прах , които застрашават здравето и дробовете на всички” – обясниха от галерията.

Като резултат, посетителите няма да могат повече да се разхождат из инсталацията, а само да я наблюдават през бариера.

„Слънчогледови семена” ни кара да погледнем по-отблизо на феномена „Произведено в Китай” – пошегуваха се от Тейт Модърн.

Чрез разходките из семената, посетителите трябваше да се пренесат в поле от слънчогледи и да си спомнят истината за природата.

Инсталацията ще остане в Тейт Модърн до 2 май, но посетителите само ще я наблюдават.
 

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!