НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
"Салон 94" от Ню Йорк - топгалерия на света (15.10.2009)

Решението бе съобщено вчера от Марго Гелър, шеф на комисията на Frieze и директор на Галерия Южен Лондон. "Салон 94" е избрана заради изключителната селекция от индивидуални произведения, с които се представя на панаира, както и заради начина, по който различните артисти са съчетани в щанда на салона.

164 галерии от цял свят участват в тазгодишния панаир на изкуството в Лондон, който се откри на 15 октомври. Те са селектирани измежду хиляди кандидати от строго жури.

Традиционното събиране на галеристи привлича публика и колекционери в града. За разлика от другите подобни изложения - Art Basel и Fiac Paris, лондонският Frieze e обърнат изцяло към съвременните форми в арта. Галерия Тейт откупува поне 10 работи от изложението годишно.

На снимката - произведение от Мая Лин, представена от отличения "Салон 94". Тя се представя със скулптури  от рециклирани детски играчки.

 

Картина от Картър, представена от Салон 94
Картина от Картър, представена от Салон 94
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!