НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Инсталация на Франц Акерман в Kunstmuseum до 21.02.2010 (22.12.2009)

Инсталация на Франц Акерман в Kunstmuseum до 21.02.2010

 

Франц Акерман, роден през 1963 г. в Бавария е един от най-иновационните художници за последните десет години. От 2001 година този международно приет автор е и преподавател в  Akademie der bildenden Künste в Karlsruhe. Отново и отново той успява да направи впечатление със своите изключително цветни картини, рисунки и илюстрации, които без усилие съчетават елементи от глобалното общество с чисто живописни аспекти.

Основното за артистичния подход на Франц Акерман е пътуването. По време на  пребиваването си на различни места по целия свят, той създава малки рисунки и акварели. Тези предимно абстрактни скици, наречени „Мисловни карти”, изобразяват градското устройство и комбиниращи топографски обекти с вътрешното преживяване на художника от срещата с чуждите култури. Отделно от своите картини и рисунки, Акерман създава инсталация изпълваща стаята, състояща се от голям брой различни материали и понякога интегрирани ежедневни елементи, като мебели, дрехи и списания. В момента Франц Акерман създава изцяло нова серия от работи, които ще бъдат показани за първи път на изложбата му в Kunstmuseum, Бон.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!