НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Националната художествена галерия в София представя изложба на известния български съвременен художник Красимир Терзиев (31.07.2015)

 На 4 август, вторник, от 19.00 часа в Националната художествена галерия на пл. „Княз Александър І“ № 1 ще бъде открита изложбата „Между миналото което е на път да се случи и бъдещето което вече е било” на Красимир Терзиев. Куратор на изложбата е Яра Бубнова.
Красимир Терзиев е един от водещите български художници, занимаващите се с инсталации, нови медии, фотография, филм и видео, пишат от галерията.

В работите си той анализира и коментира промените както в света, така и в нашето възприятие в зависимост от средствата за масова информация и новите технологии. Той отделя особено внимание на променящите се представи за минало и бъдеще; на това как „мутират” историята и новите митологии; и как границите между личното, груповото и общественото пространство все повече се размиват, докато взаимно се легитимират.

Както намеква заглавието на изложбата – „Между миналото което е на път да се случи и бъдещето което вече е било”, тя е ситуирана в едно настояще, в което неизбежно нахлуват сцени, образи и идеи и от миналото, и от бъдещето.

Изложбата представя 15 избрани работи, които с различни прийоми и в различни перспективи задават въпроси около производството и циркулацията на образи, около режимите на тяхното възприемане и икономика днес. Работите на Красимир Терзиев са изпълнени със скрити цитати, препратки, познати образи и мотиви, така че да комуникират непосредствено с ежедневния живот.

В последния ден на изложбата, 5 септември, от 16.00 часа, в Балната зала на Двореца ще се състои лекцията на автора на тема: „Медия – интермедия – постмедия“.

.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!