НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Откраднати картини на стойност 580 милиона долара се намират в Ирландия (18.07.2017)
 Произведения на изкуството на стойност 580 милиона долара, откраднати преди 27 години от музея "Изабел Стюарт Гарднър" в Бостън, се намират в Ирландия, предават световните агенции. Според частния детектив Артър Бранд те са във владение на доверени лица на Ирландската републиканска армия (Ира).

„Разговарях с няколко бивши членове на Ира, с които успяхме да изградим взаимно доверие през годините, каза Бранд. Аз съм напълно убеден, че откраднатите произведения от Бостънския музей се намират в Ирландия. Още от самото начало имаше достоверни доказателства за това, че страната е свързана с кражбата.”

На 18 март 1990 г. двама крадци проникнаха в Бостънския музей, преоблечени в полицейски униформи. Завързвайки охраната, престъпниците в продължение на цели 81 минути обхождат залите и задигат всички картини, към които не е включена сигнализацията на музея. Крадците изнасят 13 картини, сред които 3 платна на Рембрандт, по една картина на Мане и Вермеер и 5 произведения на Дега. Най-скъпата творба е „Концерт” на Ян Вермеер, оценена на 250 милиона долара.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!