НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Палмира ще бъде готова за туристите от лятото на 2019 г. (28.08.2018)
Древният град Палмира в Хомс, Сирия, който беше тежко засегнат от екстремистката група Ислямска държава, ще възстанови артефактите си и ще бъде готов за туризъм през следващото лято, казва сирийското правителство.

"Властите сега имат проект за ремонт на всички щети, причинени на Стария град на Палмира", казва провинциалният губернатор на Хомс - Талал Барази в статия, публикувана на Sputnik News. "Има и добри предложения от световните сили за възстановяване на артефактите и историческата стойност на Палмира. Предполагам, че Палмира ще бъде напълно готова за приемане на туристи през лятото на 2019 г. "Позовавайки се на историческото значение на Палмира, добави Барази," това е световната история и принадлежи не само на Сирия ".

Палмира, която е била част от Римската империя и е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, има храм на Бел, храм на Балашхамин, триумфална арка и колони част от Долината на гробниците, унищожени през 2015 г. След като сирийските и руските войски завзеха контрола над Палмира през миналия март, инженери изчистиха града от мини и започнаха работа по възстановяване.

През януари 2017 г. генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова описва унищожаването на фасадата на Римския театър в Палмира като "военно престъпление" и "удар срещу културното наследство".

Барази каза, че възстановяването на историческия център на Хомс, който също е разрушен, ще започне по-късно тази година и че сирийското правителство "е взело всички необходими мерки" за това. Възстановяването на 2 000-годишния централен пазар на Хомс, което започна преди три години, трябва да бъде завършено през май 2019 г. Барази изчисли, че разходите за щети, причинени на Хомс (включително обществени институции, жилища, болници и училища) възлизат на 2 милиарда долара ".

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!