НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Наградата „Бъдещето на парите“ кани дизайнерите да планират финансово престъпление (26.02.2019)
 Дизайнерите от цяла Европа са поканени да създадат идеалното финансово престъпление на бъдещето, за годишна награда, която насърчава развитието на връзки между финансовата и творческата индустрия.

За 2019 г. наградата "Бъдещето на парите" изисква участниците да представят своите идеи за финансово престъпление, което използва нова вратичка, промяна в социалното споразумение или специфично технологично развитие. Одобрените концепции ще бъдат оценявани от група от финансови експерти и лидери на индустрията на конференция Money20 / 20 Europe в Амстердам по-късно тази година.

Конкурсът е отворен само за дизайнери, които живеят в Европа. Тазгодишните номинирани ще имат възможността да представят своите концепции на конференцията пред аудитория от финансови експерти и лидери в индустрията, където ще бъде избран победителят в Голямата награда.

Организаторите се надяват, че състезанието ще провокира мисли и идеи, които да изследват уязвимостта на един напълно електронен пазар.

"Престъпността, независимо дали ни харесва или не, е движеща сила зад голяма част от технологичния прогрес", заявиха организаторите на състезанието. През 1817 г. кражба с взлом в британската корабостроителница кара правителството да започне състезание, предизвикало ключарите да измислят заключващ механизъм, който не може да се разбива. Наградата „Бъдещето на парите“ черпи именно от факта, че с напредването на технологиите, се променя и начинът, по който престъпниците искат да спечелят пари. „В миналото добавянето на друга ключалка или увеличаването на дебелината на стената на сейфа е очевидното решение за предотвратяване на кражбата. Въпреки това, парите вече не са физически, а сега е предимно набор от данни, споделен чрез телекомуникации, осигурен чрез криптиране, извършван чрез смартфон или обменян като V-долари” казват организаторите. „Тъй като парите ни стават напълно електронни, несъмнено ще бъдат извършени нови престъпления, които ще се възползват от самата технология или от социалните конвенции, върху които се основава. Може би, ако можем да си представим какви престъпления могат да се случат, можем да започнем да мислим как да ги предотвратим.“

Дизайнерите трябва до 5 април, да представят PDF документ, съдържащ преглед на бъдещата концепция за престъплението, заедно с илюстрации. След това ще бъдат избрани четирима участници, които ще получат по 1000 евро, за да развият идеята си и да направят кратък видеоклип. Видеоклиповете и концепциите ще бъдат представени и оценени в Money20 /20 Europe, от 3 до 5 юни 2019 г. в Амстердам. Голямата награда е 3 000 евро.

.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!