НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Робот с лика на Яйои Кусама рисува картини на витрина (13.01.2023)
 Концернът LVMH, който привлече Яйои Кусама да сътрудничи на колекция за Louis Vuitton, стилизира магазините на марката с образа на японския художник

Новото сътрудничество между групата за луксозни стоки LVMH и японския художник Яйои Кусама доведе до повече от 450 артикула. Чанти, парфюми и обувки Louis Vuitton са украсени с запазената марка на художничката – многоцветни точки.

Те също са показани на витрината на магазина на Louis Vuitton в Ню Йорк от хиперреалистичен робот в образа на самата Кусама. Пространството от пода до тавана е осеяно с хиляди точки, намигване към известната й инсталация „Безкрайната стая“.

„Колекцията преосмисля емблематични произведения на Louis Vuitton, сега украсени с познати мотиви от художничката. Точките и психеделичните цветя оживяват вселената на Louis Vuitton."

Сега в Хонг Конг се провежда голяма изложба на 93-годишната Яйои Кусама, която доброволно живее в психиатрична клиника почти половината от живота си. Колко активно участва Кусама в някоя от тези, хм, творби? Самата тя не изглежда да е коментирала сътрудничеството. Няма съмнение, че връзката между LV и Kusama е допринесла значително за нейната световна слава и докато ранната й работа беше изключително впечатляваща и новаторска, последните творби са просто уморено повторение на всичко, което е било преди.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!