НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
BRAFA 2023: Връщане към нормалността (27.01.2023)
 През 2023 г. BRAFA Art Fair се завръща към януарските си дати в календара на международните арт панаири

68-ото издание на BRAFA ще се проведе от неделя, 29 януари до неделя, 5 февруари в Brussels Expo в Heysel в зали 3 и 4, където 130 изложители ще заемат цялото пространство. Новото място за BRAFA от юни, беше високо оценено от посетителите на последното събитие, заради приятната атмосфера, която цареше там.

Харолд Рооденбеке, председателят на BRAFA, споделя: „Имахме нещо като пробен опит с първия BRAFA извън нашите обичайни зали, тъй като предложихме събитие в ново пространство и по различно време поради прекъснатия график. Следователно януари ще бъде както завръщане към нормалността по отношение на датите, така и написване на нова страница в нашата история с Брюксел Експо. Сегашната ни цел е да се върнем към нашия ритъм и нашите лоялни клиенти, като същевременно развиваме потенциала на пространството.“

За това издание е избрана тема в съответствие с инициативата на столичния регион Брюксел, която ще превърне 2023 г. в година, посветена на Арт Нуво. BRAFA ще отбележи това движение по няколко начина. Фондация Крал Бодуен и някои галерии, специализирани в тази област, ще представят изключителни арт нуво произведения. Визията на BRAFA 2023 ще се основава на оригинални рисунки на Виктор Орта, а любителите на изкуството ще могат да присъстват на два „BRAFA Art Talks“, посветени на арт нуво.

Панаирът укрепва развитието на своята международна репутация чрез качеството и разнообразието на своите галерии. От 130-те изложители 65% са базирани в чужбина. Кристиан Вруйр, генерален секретар на BRAFA, казва: „Повече от шестдесет години BRAFA стимулира развитието на участващите галерии, първо на национално ниво, а след това и на международната сцена. Панаирът, който започна като местно събитие, успя да намери правилния тон през годините, което направи възможно разширяването на контактите с международни клиенти.“

BRAFA тази година включва добра селекция от африканско изкуство. Serge Schoffel – Art Premier показва интересна маска Gyé (Кот д'Ивоар), а Dalton Somaré маска Mukudj (Габон). Galerie Claes показва малка, но впечатляваща фигура Nkisi Kongo (Конго) и много интересна фигура Lega (Конго). В азиатското изкуство Galerie Hioco представя стела, изобразяваща Джина или Тиртханкара, създадена в Индия около 7-8 век, и Буда, създаден в Гандара (2-4 век).

В раздела за живопис на стари майстори Giammarco Cappuzzo Fine Art предлага „Ecce Homo“, приписван от галерията на Себастиано дел Пиомбо. Има няколко версии на това произведение, една от които – много по-голяма версия – се намира в музея Прадо. Jan Muller Antiques излага „Интериор на хан с жена, свиреща на флейта“, 1667 г., от Дейвид Тениърс Младши.

 

В раздела за импресионистично и модерно изкуство Nöth Kunsthandel + Galerie представя „Rochers à l'île de Besse, Agay“ (1914) от Арман Гиламин, докато галерия Bailly предлага красива „La toilette“, около 1904 г., от Анри Едмънд Крос. За тези, които се интересуват от „големите имена“, Пиер-Огюст Реноар е представен от „La Baie de Villefranche-sur-Mer“ (1899) на щанда на галерия Stern Pissarro, „Етюд на къпещия се“ (1896) в Galerie Ary Jan и „Букет от анемони“ (ок. 1906 г.), изложен от Хелене Байи. Що се отнася до съвременното изкуство, Galeria Jordi Pascual представя „Odalisca sobre fondo azul“, 2009 г., от Маноло Валдес, а Алексис Лартиг изящно изкуство представя интензивен „Sin Título“ (2008) от Чу Тех-Чун.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!