НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Фотографска изложба „Пол Странд в Мексико” в Ню Йорк (16.08.2010)
От 9 септември до 13 ноември 2010г. галерия „Aperture” в Ню Йорк ще покаже експозиция изобразяваща уникалния облик на Мексико по време на критичен момент в историята й.
Това мероприятие е едно от многото организирани по случай 200-годишнината от началото на Мексиканската война за независимост (1810г.) и 100-годишнината от Мексиканската революция (1910г.).

Изложбата е с името „Пол Странд в Мексико” и включва над 100 фотографии и отпечатъци, които изобразяват двете му пътувания до Мексико през 1932г., а след това и през 1966г.

Според „Aperture Foundation” през 1932г. Странд пътува до Мексико сити в търсене на ново начало. Работите, които сътворява по време на този период са плод на интензивна продуктивност, креативно мислене и идеите му да създаде нещо като „сборен портрет”, изобразявайки серии от портрети, натюрморти, архитектурни и фотографии на религиозна тематика.
По време на този период (1932-34г.) Пол Странд вниква по-дълбоко в мексиканското изкуство, общество и революционни идеи като поставя нова светлина за този малко познат период от творчеството му.

Пол Странд (1890 – 1976) е един от най-изявените американски фотографи и режисьори на XX век. След Втората световна война той обикаля света снимайки и създавайки едно раздвижено и значимо творчество. Той е един от родоначалниците на арт фотографията.

По същото време експозицията ще бъде в "Bronx Museum of the Arts", а през юни 2011г. в тексаският „El Paso Museum of Art”  и след това в „Palacio de Bellas Artes” в Мексико сити през есента на 2011г.

Пол Странд
Пол Странд
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!