НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Антарктическото биенале търси таланти (29.08.2016)
 Антарктида е  свободен континент, който не принадлежи на нито една държава. Международните споразумения изискват да се използва мястото за творческа и научна дейност в полза на цялото човечество. Тя напомня на бял лист хартия, на който художници от различни страни ще могат да изобразят нова визия за живота през ХХвек. още >>
Музеят „Фаберже” в Германия представя над 100 редки и невиждани съкровища от цивилизацията на Предколумбова Америка (21.07.2011)
 
В музея „Фаберже” в Баден-Баден се откри най-новата изложба, посветена на съкровищата на цивилизациите в Южна и Централна Америка – тези на ацтеките, инките и маите. Произведенията на ювелирното изкуство, направени от злато и нефрит, са изключително интересни за посетителите и поради факта, че никога не са представяни пред публика.
още >>
Аниш Капур и Бил Виола са почетни лауреати на наградата „Praemium Imperiale” – еквивалент на Нобелова награда за изкуство (18.07.2011)

 

Едни от най-престижните награди за изкуство, връчвани от Японската асоциация за изкуство,  бяха обявени в балната зала на хотел „Claridge’s” в Лондон. Те се присъждат за цялостен принос към областта на изкуството и покриват категории, които не са застъпени при Нобеловата награда. Наградата е в размер на 15 млн. йени (около $182,000).

още >>
Произведения на Деймиън Хърст ще бъдат изложени за първи път в Лийдс, след неговото диплимиране в местния арт колеж (12.07.2011)

 

Художествената галерия в Лийдс, Англия, ще представи на вниманието на зрителите едни от най-интересните произведения на най-скъпо продавания британски артист – Деймиън Хърст. Изложбата ще бъде открита на 15-ти юли и ще продължи до 30-ти октомври 2011 г.

още >>
В Кралската ботаническа градина, Единбург ще бъде организирана най-голямата изложба на "ужасното дете" на американското изкуство - Робърт Раушенбърг (12.07.2011)
 
На 27 юли в Инвърлейт Хаус (Inverleith House), Кралската ботаническа градина, Единбург ще бъде представена най-мащабната изложба, представяща творчеството на Робърт Раушенбърг във Великобритания от 30 години насам. Експозицията е фокусирана върху работата на американския художник през 80-те и 90-те години на 20 век.
още >>
Създателят на движението „Арте повера” – Микеланджело Пистолето, ще представи своите най-нови произведения в “Serpentine Gallery” (11.07.2011)

 

Един от най-влиятелните творци от втората половина на ХХ век, който e деeн и до ден днешен – Микеланджело Пистолето, ще представи своя самостоятелна изложба в лондонската галерия “Serpentine Gallery”. Тя ще бъде открита на 12-ти юли и ще може да бъде посетена до 17-ти септември 2011 г.

още >>
Уникална изложба, съпоставяща произведенията на Никола Пусен и съвременния художник Сай Туомбли, ще се проведе в Лондон (29.06.2011)

 

„Ако можех да избирам, бих искал да бъда Пусен, в различно време”

Сай Туомбли

 

Художествената галерия в Дълуич, Лондон,  ще представи една от най-интересните изложби на лятото. Носеща наименованието „Туомбли и Пусен: Аркадски художници”, експозицията ще проследи на пръв поглед коренно различните произведения на прочутия съвременен американски художник Сай Туомбли и представителя на френския класицизъм от XVII век – Никола Пусен. Изложбата ще бъде открита на 29-ти юни 2011 г. и ще продължи до 25-ти септември.

още >>
Скулпторът Ричард Лонг ще представи своите най-нови произведения в Лондон (25.05.2011)

 

Ричард Лонг – един от най-известните съвременни британски скулптори, ще бъде представен в галерия „Haunch of Venison” в Лондон. Изложбата включва най-новите му творби, създадени в Испания, Швейцария, Китай и Южна Африка, както и от неговия дом в Дартмур. Изложбата “Human Nature” (Човешка природа) ще бъде открита на 27-ми май и ще продължи до 20-ти август 2011г.

още >>
Уникална колекция от шедьоври на европейския авангард е представена в Музея за модерно изкуство, Сан Франциско /SFMOMA/ (25.05.2011)

 

На 21 май в Музея за модерно изкуство в Сан Франциско (San Francisco Museum of Modern Art - SFMOMA) бе представена  „Колекцията на Стеинс: Матис, Пикасо и парижкият авангард”.

още >>
Изложба “Мода от ръкописите” изследва висшата мода през Средновековието (19.05.2011)

Изложба в „The Morgan Library & Museum” в Ню Йорк ще проследи еволюцията на висшата мода през Средновековието чрез единствените свидетелства, които съществуват – цветните ръкописи. Експозицията  ще бъде съсредоточена върху костюма от средновековна Франция и Нидерландия и ще отвори врати на 20-ти май.

още >>
Изложба, посветена на Константин Бранкузи и Ричард Сера, ще бъде открита във „Фондация Бейлер”, Швейцария (18.05.2011)

Тази година „Фондация Бейлер” ще посвети своята лятна експозиция на Константин Бранкузи и Ричард Сера, събирайки на едно място произведенията на пионера на модерната скулптура и на един от най-значимите съвременни скулптори. Изложбата ще бъде открита на 22-ри май и ще продължи до 21-ви август 2011г.

още >>
Уникален музей, носещ името на Лувъра, ще бъде изграден през 2012г. в Обединените Арабски Емирства (11.05.2011)
 
Музей с името "Лувър-Абу Даби" ще бъде отворен през 2012 г. в Абу Даби, столицата на Обединените Арабски Емирства. Експозиционната площ на музея "Лувър-Абу Даби" е с големина 25 хил. квадратни метра.
още >>
Съвременният китайски художник Сю Бинг ще представи своята най-нова инсталация в Британския музей в Лондон (10.05.2011)

 

Сю Бинг е един от най-интересните съвременни китайски художници. Роден е в Китай, но живее в САЩ от 1990г. Той съчетава в своите произведения представа за традиционно китайско изкуство, но създадено от реални обекти. Инсталацията ще бъде специално създадена за Британския музей и ще съществува единствено за периода на изложбата – от 12-ти май до 10-ти юли 2011 г.

още >>
История на изкуството и чувство за хумор – изложба на един многообещаващ млад автор - Джоел Морисън в галерия Гагосиан, Ню Йорк (05.05.2011)
 
На 9 май галерия Гагосиан, Ню Йорк, ще представи най-новите скулптурни произведения на Джоел Морисън.
още >>
Изложба “50 американци” ще представи съвременния портрет на Америка през XXI век, видян през обектива на легендарния Робърт Мейпълторп (05.05.2011)
 
На 6-ти май в галерия „Шон Кели” (Sean Kelly Gallery) в Ню Йорк ще бъде открита изложба, включваща 50 от творбите на един от най-известните американски фотографи – Робърт Мейпълторп (1946–1989).
още >>
Изложба на един най-известните представители на сюрреализма – Жоан Миро, е представена от галерия Connaught Brown в Лондон (03.05.2011)
 
На 3 май галерия Connaught Brown, Лондон,  ще покаже на вниманието на арт любителите изложба на един от най-известните представители на сюрреализма - Жоан Миро.
още >>
Изложба с рисунки на Хенри Мур, посветени на бомбардировките по време на Втората световна война, ще бъде открита в Ермитажа (02.05.2011)
 
На 6-ти май 2011г. музеят „Ермитаж” в Санкт Петeрбург и фондация „Хенри Мур” обединяват сили, за да организират изложбата „Лондонски блиц и блокада: Хенри Мур в Ермитажа”.
още >>
Приемствената връзка между модернизма и съвременното изкуство – изложба на Хаим Сутин и Френсис Бейкън в Ню Йорк (02.05.2011)

 

На 2 май Helly Nahmad Gallery, Ню Йорк, ще представи на вниманието на зрителите една изключително атрактивна съвместна изложба на Хаим Сутин и Френсис Бейкън. Куратори на експозицията са Морис Тъкман и Ести Дъноу.

още >>
През месец май музеят Метрополитън, Ню Йорк, ще почете с изложба паметта на един от най-влиятелните световни дизайнери - Алекзандър Маккуин (26.04.2011)

 

Изложбата „Алекзандър Маккуин : Дива красота” ще бъде представена на 4 май в Ню Йорк. Домакин на това изключително по своя характер събитие е музеят Метрополитън. Експозицията включва около 100 произведения на големия британски дизайнер. Те са представителни за различните творчески етапи от неговата модна кариера.

още >>
Най-новите произведения на Антъни Гормли ще бъдат представени в Париж (25.04.2011)

 

Галерия „Тадеус Ропак” (Thaddaeus Ropac) в Париж  ще представи за първи път пред публика най-новата серия на прочутия британски скулптор - Антъни Гормли (Antony Gormley). Темата на изложбата е „За настоящия момент” и ще бъде открита на 30-ти април от 18.30ч. в присъствието на автора.

още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!