НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложбата на неконвенционално изкуство от „Секция 13” ще бъде открита в Съюза на българските художници (15.03.2011)
 
Годишната изложба на „Секция 13” ще бъде открита на 16-ти март 2011г. в Съюза на българските художници на ул. „Шипка 6”. Това е изложба на 13-тата секция в Съюза на българските художници – тази на неконвенционалните форми на изкуство. Секцията е учредена през 1993г. по идея на Любен Костов, а името й е измислено от художника Димитър Грозданов.
още >>
Софийска градска художествена галерия ще представи самостоятелна изложба на Кирил Прашков (07.03.2011)
Софийска градска художествена галерия е пространство, намиращо се в сърцето на София, което не само активно се намесва в художествения живот, но има задачата да съхранява и изследва българското изкуство.
още >>
Две художествени галерии, представящи съвременно българско изкуство, създават първия си съвместен проект – изложбата „Изкуство на склад” (07.03.2011)

През 2011 година две галерии, представящи съвременно българско изкуство - „Сариев” - Пловдив и „Склада” – София,  започват тясно сътрудничество.

още >>
На Международния ден на жената галерия „Райко Алексиев” ще представи пред българската публика една изключителна фотографска изложба на италианката Розета Месори (05.03.2011)

Изложбата на известната италианска фотографка Розета Месори носи името „Средиземноморски видения. Светлина, фигура, скорост”. Тя е организирана от Италианския културен институт в София по повод Международния ден на жената. Официалното откриване на събитието ще се състои на 8 март от 19:00 ч. в галерия "Райко Алексиев".

още >>
СГХГ представя изложбата “Другото око. По никое време” -курирана от философа Боян Манчев (03.03.2011)

 

Софийска градска художествена галерия поема инициативата да представи серия от изложби, курирани от не-изкуствоведи за публиката. Това е поредната изложба,  в която са събрани произведения на изкуството,  свързани помежду си не от определен исторически период или от автори, а от вътрешни взаимовръзки. Темата на инициативата „Другото око” се стреми да представи в обща изложба на публиката произведения на изкуството, погледнати през призмата на хора, които не се професионални изкуствоведи, но въпреки това се занимават с изкуство. След художника Лъчезар Бояджиев, идва ред на Боян Манчев  - философ и културен теоретик. 

още >>
ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ” ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА ИВА ВЛАДИМИРОВА „РОДОСЛОВНОТО ДЪРВО И РАЖДАНЕТО НА ЕДНА КАРТИНА” - ТЕАТРАЛНА ПИЕСА В ЖИВОПИСНИ ОБРАЗИ (02.03.2011)
 
От 10 март до 23 март 2011г. Галерия „Сезони” вдига завесите на една пиеса, представяща дълбоко интимния творчески процес на създаването на едно произведение на изкуството. Авторката Ива Владимирова разчупва традиционната представa за живописна изложба. Експозицията ще представи не само завършени живописни платна, но ще разкрие и етапите, през които преминава едно произведение от момента на неговото замисляне до крайния резултат.
още >>
„По пътя” – изложба на художника Владимир Пенев ще бъде открита в галерия „Ракурси” (15.02.2011)

Владимир Пенев – един от най-успешните художници, не само в България, но и в чужбина, ще представи своята самостоятелна изложба на 15-ти февруари в столичната  галерия „Ракурси”. Изложбата е втора поредна, състояла се в галерията, като предишната беше през 2007 г. – отново тематична, представяща серията му „Брегове”.

още >>
В месеца на виното и любовта, галерия „Сезони” ще представи изложба на Димитър Грозданов и Ива Кръчмарска (15.02.2011)

След изключително успешната изложба на Магда Абазова, столичната галерия „Сезони” подготвя изложба на проф. Димитър Грозданов и неговата бивша студентка, завършила специалност „Текстил” в НХА – Ива Кръчмарска. Официалното откриване ще се състои на 17-ти февруари от 18.00ч., като публиката ще има възможността да се наслади на експозицията до 2-ри март 2011г.

още >>
Албрехт Дюрер и Самоковската художествена школа, обединени в изложба, посветена на графиката ще представи Националната галерия за чуждестранно изкуство (11.02.2011)

На 10-ти февруари 2011г. се състоя откриването на една от малкото изложби у нас, които си поставят за задача изследването на връзките и събитията в България и в страните, станали център на художествения живот от времето на Ренесанса. Въпреки, че нашето Възраждане започва с три столетия по-късно от това в Западна Европа, тези връзки са налице и предмет на тематичната изложба е да ги представи на широката публика в най-въздействащия вид – този на визуалното. 

още >>
Canon Bulgaria и Националната художествена галерия, София, представят ежегодната изложба „Снимка на годината - България 2010” (09.02.2011)

На 10 февруари 2011 г., от 18.30 часа, в Националната художествена галерия, София, ще бъде открита изложба, представяща фотографии - част от конкурса на Canon Bulgaria- „Снимка на годината – България 2010”.

още >>
НЕПОКАЗВАНИ ТВОРБИ НА МАГДА АБАЗОВА В ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ” (28.01.2011)
Галерия „Сезони” отново привлича вниманието на колекционери и ценители на изкуството върху творчеството на Магда Абазова.
още >>
Греди Асса представя изложбата „Исландия- моя утопия” в столичната галерия „Ракурси” (15.12.2010)
Между 16.12.2010г. и 05.01.2011г. столичната галерия "Ракурси" ще представи на вниманието на зрителите изложбата "Исландия - моя утопия"- живопис на Греди Асса. Греди Асса e едно от най-популярните имена в съвременното българско изобразително изкуство.
още >>
„Метаморфози на тъканта” ще представи Софийска градска художествена галерия (07.12.2010)
 
Една от най-интересните изложби, посветени на приложните изкуства ще бъде представена в Софийска градска художествена галерия на 8 декември 2010г. Изложбата „Метаморфози на тъканта” е организирана по повод честването на петдесет годишнина от създаването на специалност „Текстил” в Национална художествена академия.
още >>
СТОЛИЧНАТА ГАЛЕРИЯ “СЕЗОНИ" за втора поредна година е домакин на Националната годишна изложба "ГРАФИКА МАЛЪК ФОРМАТ" - 2010, 30 ноември 2010г. - 15 януари 2011 г. (25.11.2010)
Изложбата е част от съпътстващата програма на
ШЕСТОТО МЕЖДУНАРОДНО ТРИЕНАЛЕ НА ГРАФИЧНИ ИЗКУСТВА-2010. Откриването ще се състои на 30 ноември (вторник) 2010 г. от 18.00 часа в столичната галерия „СЕЗОНИ”.
Изложбата е организирана от Съюза на българските художници, Секция “Графика и илюстрация”.
още >>
Новаторство и провокация в изложбата „Мъртва глава” на Кирил Кузманов (23.11.2010)
 
На 23 ноември, вторник, от 18 часа в софийската галерия „Васка Емануилова” ще бъде представена самостоятелната изложба на Кирил Кузманов - „Мъртва Глава”
още >>
Ретроспектива на Захари Зограф в Националната галерия (21.11.2010)

 

Националната художествена галерия представя ретроспективна изложба на първия български светски художник Захари Зограф (1810–14 юни 1853).

още >>
ГРУПА XXL ПРЕДСТАВЯ В ГАЛЕРИЯ „АКАДЕМИЯ”(НХА) ИЗЛОЖБА АКТУАЛНО 2010 (17.11.2010)
На 18 ноември 2010 г. в галерия „Академия”(НХА) група XXL ще представи на вниманието на зрителите изложбата „Актуално(2010)” с куратор Свилен Стефанов.
още >>
Изкуство и пропаганда в галерия "Сезони" (03.11.2010)
50 произведения, пропагандиращи социализма,светлото бъдеще представя галерия „Сезони” в изложба, посветена на изкуството от тоталитарно време. още >>
Пейзажи от пет века и няколко континента (02.11.2010)
70 пейзажа от пет века и няколко континента подреди в изолжба Националната галерия за чуждестранно изкуство. още >>
Eмил Попов и Станислав Памукчиев в "Ракурси" (31.10.2010)
Скулптури на животни на Емил Попов и рисунки с въглен, пепел и сухи пигменти на Станислав Памукчиев събира столичната галерия „Ракурси” в изложба от 3 ноември 2010.
още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!