НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музеят за модерно изкуство (МоМА), Ню Йорк, представя графичния импулс в творчеството на немските експресионисти от началото на 20 век (18.03.2011)

 

На 27 март 2011г. в Музея за модерно изкуство (МоМА), Ню Йорк, ще бъде открита изложбата „Немски експресионизъм – графичният импулс”.

Експресионизмът (от латински expressio - израз) е течение в европейското изкуство, което намира израз главно в изобразителното изкуство и литературата в първите десетилетия на 20 век.

още >>
TEFAF Маастрихт – водещото изложение за произведения на изкуството от античността до наши дни, отвaря врати на 18-ти март 2011г. (18.03.2011)
 
Изложението, което има репутация на едно от най-влиятелните в сферата на изкуството, се открива на 18-ти март в град Маастрихт, Холандия. Както всяка година, то представя произведения от световна класа с ненадминати качества.
още >>
Изключително редки литографски портрети, дело на Пабло Пикасо, ще бъдат представени на изложба в Лондон (15.03.2011)

 

На 24 март галерия Алан Кристия (Alan Cristea Gallery), Лондон, представя изложба от редки литографски портрети, дело на един от големите художници - новатори на 20 век- Пабло Пикасо.

още >>
Аниш Капур беше избран да създаде уникална скулптура за тазгодишната MOMUMENTA в Гран Пале, Париж (11.03.2011)
 
MOMUMENTA е ново по рода си събитие в света на съвременното изкуство, което има за цел да предостави възможността на водещ артист да създаде уникална инсталация в Гран Пале (Grand Palais ), Париж.
още >>
Изложба в Буенос Айрес разглежда взаимовръзката между психоанализата и изкуството на известната съвременна авторка - Луйс Боржуа (11.03.2011)

На 19 март в Fundación PROA, Буенос Айрес, Аржентина, ще бъде представена ретроспективна изложба на Луйс Боржуа (Louise Bourgeois). Творчеството на известната съвременна авторка ще бъде показано за пръв път пред аржентинска публика.

още >>
Кралската академия в Лондон ще представи първата голяма ретроспективна изложба с рисунките на Антоан Вато (11.03.2011)

През март английската столица ще обърне внимание на изкуството на един от бащите на френското рококо – Антоан Вато. „Художникът на галантни сцени”,  както често е наричан, остава в историята не само със своите живописни платна, изобразяващи живота на френската аристокрация, но и със своите рисунки – несравними по изящество и финес. Кралската академия в Лондон ще представи една от най-цялостните изложби с рисунки на Антоан Вато, която ще бъде и първата за британската публика.

още >>
Изложба в Дъблин ни потапя във феерия от изящни орнаменти и абстракции, дело на американския художник Филип Тафе (10.03.2011)

На 23 март Ирландският музей за модерно изкуство (Irish Museum of Modern Art) в Дъблин ще представи изложбата на Филип Тафе -  „Anima Mundi”.

Експозицията ще представи на вниманието на всички любители на изкуството 34 произведения в смесена техника. Творбите са изработени през последните 10 години и са издържани в характерния абстрактен стил на работа на Тафе.

още >>
Художественото наследство на един от най-големите новатори в модерното изкуство – Марсел Дюшан ще бъде показано в Швеция (10.03.2011)

На 19 март в Музея за модерно и съвременно изкуство в гр.Малмьо, Швеция, ще бъдат представени 14 от най-известните и значими произведения на френския художник- Марсел Дюшан.

още >>
„Изкуството на виждането” – проблемът, на който Алберто Джакомети посвещава живота си, ще бъде представен в единствена по рода си изложба, състояща се в Цюрих (10.03.2011)

„Не мога да си го обясня. Всички мои скулптури накрая се оказват един сантиметър високи. Още едно докосване и хоп! – статуята изчезва” 

Алберто Джакомети

 

още >>
Провокативното изкуство на един от най-скъпо продаваните съвременни автори- Джеф Кунс, ще бъде показано на изложба в Единбург (08.03.2011)

На 19 март в Шотландската национална галерия за модерно изкуство - Scottish National Gallery of Modern Art в Единбург, Великобритания,  ще се състои изложба, представяща творби на Джеф Кунс.

още >>
ФОТОГРАФЪТ, ЗАПЕЧАТАЛ ОБРАЗИТЕ НА БОХЕМИЯТА ОТ ИЗМИНАЛОТО СТОЛЕТИЕ - ИДА КАР, ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА С МАЩАБНА РЕТРОСПЕКТИВА В НАЦИОНАЛНАТА ПОРТРЕТНА ГАЛЕРИЯ В ЛОНДОН (08.03.2011)

Националната портретна галерия си поставя за задача да върне заслужената слава на жената, допринесла изключително много за развитието на фотографията като изкуство.  Днес нейното име е малко известно и се среща единствено сред общите фотографски изложби или изследвания. Това ще се промени, след като една от най-влиятелните галерии в света, посветила се изцяло на портрета, организира ретроспективната изложба „Ида Кар –фотограф на бохемията”.

още >>
Изложба, представяща творчеството в периода 1980-89г. на една от най–скандалните световни модни дизайнерки - Вивиан Уестууд, ще се състои в Ню Йорк (07.03.2011)

 "Ортодоксалното е гробът на интелигенцията, а неортодоксалното е ключът към моята личност" - Вивиън Уестууд обявява тази сентенция на Бертран Ръсел за свой основен девиз.

още >>
Африканската маска – извор на вдъхновение за художници от три континента, ще представи музеят Метроплитън в Ню Йорк (05.03.2011)

Музеят Метрополитън в Ню Йорк ще представи една от най-интересните изложби, съпоставяща изкуството на три континента. Изложбата, наречена  „Реконфигуриране на  африканската икона – Ода за маската от съвременни и модернистични художници от Европа, Америка и Африка”  ще бъде открита на 8-ми март 2011г.

още >>
На 5 март в Манчестър, Великобритания, ще бъде представена ретроспективна изложба на един от най - известните и провокативни скулптори на нашето време - (04.03.2011)

 

На 5 март 2011г. в Manchester Art Gallery, Манчестър, Великобритания, ще се състои ретроспективна изложба,  представяща творчеството на един от най - известните съвременни скулптори - Аниш Капур.

още >>
Прочутите изгубени съкровища от Афганистан ще бъдат представени в Британския музей с изложба „Афганистан – кръстопътят на древния свят” (03.03.2011)

 

Културното наследство на една от най-древните държави в света, чиято история се свързва и с произхода на  българите, ще  бъде представена в Британския музей. Но не като конфликтна зона, която още от древността е била многократно завладявана, а като една от най-древните култури,  притежаваща едни от най-богатите археологически находки в света.

още >>
Изложбата „Малевич и американското завещание” в галерия „Гагосиан”, Ню Йорк, проследява развитието на абстрактната живопис на европейска и американска земя (03.03.2011)

 

Живописта отдавна е отживелица и самият художник - предразсъдък от миналото… Построяването на супрематичните форми в цветен порядък изобщо не е свързано с необходимостта,  както от цвят, така и от форми или фигури.

                                                                                              Казимир Малевич

още >>
Изложбата „Шагал и Библията” в Париж представя религиозните текстове през погледа на един от най-самобитните художници на 20 век (01.03.2011)

 

На 1 март 2011г. Музеят за изкуство и история на юдаизма (Musée d'art et d'histoire du Judaïsme), Париж, Франция,  представя изложбата „Шагал и Библията”.

още >>
На 2 март 2011 г. Виктоар де Кастелани, дизайнер-бижутер към модна къща „Dior” ще покаже пред френска публика съкровищницата на своето въображение (01.03.2011)

 

„Аз започнах с една история, с един свят, който никога не е бил материализиран. Аз намирам моите истории във всичко, което наблюдавам или изпитвам- в бунта, любовта, сексуалността, удоволствието, насилието, защитата, психоанализата и моя вкус към вълшебните приказки.”

                                                                                 Виктоар де Кастелани

още >>
Дизайнерът, който разчупва конвенциите при облеклото, Йоджи Ямамото ще бъде представен в самостоятелна изложба в музея Албърт и Виктория в Лондон (01.03.2011)
 
На 12-ти март 2011 г. музеят, събиращ произведения на изкуството и дизайна от цял свят – Виктория и Албърт в Лондон ще представи самостоятелна изложба на модния дизайнер Йоджи Ямамото.
още >>
Една изключително интересна изложба, представяща редки произведения на изкуството - „Крале, кралици и придворни - изкуство от периода на ранния френски Ренесанс”, ще бъде показана в Чикаго (27.02.2011)

 

На 27 февруари 2011 г. Институтът за изкуство в Чикаго, САЩ (Art Institute of Chicago),  ще представи изложбата  „Крале, кралици и придворни - изкуство от периода на ранния френски Ренесанс”.

още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!