НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Творчеството на един от най-големите европейски пейзажисти – Клод Лорен, ще бъде представено в Лувъра на 21 април (20.04.2011)

 

На 21 април в музея „Лувър”, Париж, ще бъде открита изложба, представяща творчеството на големия френски пейзажист от времето на барока - Клод Лорен.

още >>
Изложбата „Лудата любов : Пикасо и Мария-Тереза” в галерия Гагосиан, Ню Йорк, разглежда мястото на музата в живота художника (14.04.2011)

 

На 14 април галерия „Гагосиан”, Ню Йорк, ще представи една изключително интересна изложба, носеща провокативното наименование: „Лудата любов : Пикасо и Мария-Тереза”. Експозицията включва живописни платна, рисунки, скулптури и графики, пресъздаващи образа на една от най-вдъхновяващите музи на великия Пикасо – Мария-Тереза Уолтърс.

още >>
Дългоочаквана изложба на Хуан Миро - „Стълба за бягство”, ще бъде открита в „Тейт Модърн” през април (14.04.2011)
 
Една от най-дългоочакваните изложби, смятана за едно от събитията на годината в Англия, ще отвори врати на 14-ти април 2011г. в Лондон. Това е ретроспективната изложба на Хуан Миро (или Жоан Миро) – „Стълба за бягство”.
още >>
Как древната култура на Гърция въздейства върху едни от най-известните съвременни художници (13.04.2011)
 
През април Музеят за цикладско изкуство, намиращ се в сърцето на Атина,  ще представи изложба на едни от най-влиятелните съвременни автори, прекарали част от живота си в Гърция.
още >>
Ретроспективна изложба във Великобритания представя художественото творчество на най-влиятелния композитор на 20 век – Джон Кейдж (10.04.2011)

 

На 16 април в De La Warr Pavilion, Великобритания, ще бъде открита изложба на една от емблематичните фигури в изкуството на 20 век - Джон Кейдж.  

още >>
Музеят „Гугенхайм” в Билбао ще представи една от най-ключовите колекции от съвременно изкуство – тази на Димитрис Даскалопулос (08.04.2011)

 

Не се надявам на нищо, не се страхувам от нищо. Аз съм свободен.“ - Никос Казандзакис

За пръв път частната колекция на един от най-големите колекционери на съвременно изкуство в света – Димитрис Даскалопулос, ще бъде представена в толкова мащабна изложба.
още >>
Изложба с шедьоври от колекцията на Жак и Наташа Гелман, включваща произведения на Диего Ривера и Фрида Кало, ще бъде представена в Дъблин (04.04.2011)
 
Една от най-забележителните частни колекции от модерно мексиканско изкуство ще бъде представена в Музея за модерно изкуство на Ирландия в Дъблин. Колекцията е собственост на известния филмов продуцент от руски произход - Жак Гелман.
още >>
Музеят „ Орсе ”, Париж, представя една изключителна изложба в чест на „човека, който създаде модерното изкуство” – Едуар Мане (29.03.2011)

 

На 5 април музеят „Орсе” в Париж ще представи изложбата „Мане, човекът, който създаде модерното изкуство”. Това е първата голяма изложба, посветена на Едуар Мане във Франция след 1983г. Експонираните произведения са най-вече от късния период от творчеството на художника. Те са по-малко известни, както за специалистите, така и за широката публика.

още >>
Един от най-известните съвременни скулптори - Ричард Сера ще представи изложба от свои рисунки в Женева (29.03.2011)

 

Рисуването е дейност, която изисква самота, а тя е най-концентрираното пространство, в което работя.”

                                                                                                Ричард Сера

На 1 април галерия Гагосиан, Женева, Швейцария,  ще представи изложба -  рисунки на световноизвестния американски скулптор Ричард Сера. Представените творби са от периода 2007 - 2010г.

още >>
В Китай ще отвори врати най-големият музей в света (18.03.2011)

 

Китай – държавата с най-многочислено население и с амбицията да държи първенство във всичко – скоро ще открие и най-големия музей в света. След олимпийските игри, които бяха най-скъпите до този момент, логичен ход е и създаване на най-големия музей в света.

още >>
Музеят за модерно изкуство (МоМА), Ню Йорк, представя графичния импулс в творчеството на немските експресионисти от началото на 20 век (18.03.2011)

 

На 27 март 2011г. в Музея за модерно изкуство (МоМА), Ню Йорк, ще бъде открита изложбата „Немски експресионизъм – графичният импулс”.

Експресионизмът (от латински expressio - израз) е течение в европейското изкуство, което намира израз главно в изобразителното изкуство и литературата в първите десетилетия на 20 век.

още >>
TEFAF Маастрихт – водещото изложение за произведения на изкуството от античността до наши дни, отвaря врати на 18-ти март 2011г. (18.03.2011)
 
Изложението, което има репутация на едно от най-влиятелните в сферата на изкуството, се открива на 18-ти март в град Маастрихт, Холандия. Както всяка година, то представя произведения от световна класа с ненадминати качества.
още >>
Изключително редки литографски портрети, дело на Пабло Пикасо, ще бъдат представени на изложба в Лондон (15.03.2011)

 

На 24 март галерия Алан Кристия (Alan Cristea Gallery), Лондон, представя изложба от редки литографски портрети, дело на един от големите художници - новатори на 20 век- Пабло Пикасо.

още >>
Аниш Капур беше избран да създаде уникална скулптура за тазгодишната MOMUMENTA в Гран Пале, Париж (11.03.2011)
 
MOMUMENTA е ново по рода си събитие в света на съвременното изкуство, което има за цел да предостави възможността на водещ артист да създаде уникална инсталация в Гран Пале (Grand Palais ), Париж.
още >>
Изложба в Буенос Айрес разглежда взаимовръзката между психоанализата и изкуството на известната съвременна авторка - Луйс Боржуа (11.03.2011)

На 19 март в Fundación PROA, Буенос Айрес, Аржентина, ще бъде представена ретроспективна изложба на Луйс Боржуа (Louise Bourgeois). Творчеството на известната съвременна авторка ще бъде показано за пръв път пред аржентинска публика.

още >>
Кралската академия в Лондон ще представи първата голяма ретроспективна изложба с рисунките на Антоан Вато (11.03.2011)

През март английската столица ще обърне внимание на изкуството на един от бащите на френското рококо – Антоан Вато. „Художникът на галантни сцени”,  както често е наричан, остава в историята не само със своите живописни платна, изобразяващи живота на френската аристокрация, но и със своите рисунки – несравними по изящество и финес. Кралската академия в Лондон ще представи една от най-цялостните изложби с рисунки на Антоан Вато, която ще бъде и първата за британската публика.

още >>
Изложба в Дъблин ни потапя във феерия от изящни орнаменти и абстракции, дело на американския художник Филип Тафе (10.03.2011)

На 23 март Ирландският музей за модерно изкуство (Irish Museum of Modern Art) в Дъблин ще представи изложбата на Филип Тафе -  „Anima Mundi”.

Експозицията ще представи на вниманието на всички любители на изкуството 34 произведения в смесена техника. Творбите са изработени през последните 10 години и са издържани в характерния абстрактен стил на работа на Тафе.

още >>
Художественото наследство на един от най-големите новатори в модерното изкуство – Марсел Дюшан ще бъде показано в Швеция (10.03.2011)

На 19 март в Музея за модерно и съвременно изкуство в гр.Малмьо, Швеция, ще бъдат представени 14 от най-известните и значими произведения на френския художник- Марсел Дюшан.

още >>
„Изкуството на виждането” – проблемът, на който Алберто Джакомети посвещава живота си, ще бъде представен в единствена по рода си изложба, състояща се в Цюрих (10.03.2011)

„Не мога да си го обясня. Всички мои скулптури накрая се оказват един сантиметър високи. Още едно докосване и хоп! – статуята изчезва” 

Алберто Джакомети

 

още >>
Провокативното изкуство на един от най-скъпо продаваните съвременни автори- Джеф Кунс, ще бъде показано на изложба в Единбург (08.03.2011)

На 19 март в Шотландската национална галерия за модерно изкуство - Scottish National Gallery of Modern Art в Единбург, Великобритания,  ще се състои изложба, представяща творби на Джеф Кунс.

още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!