НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Известният съвременен творец Джордж Кондо представя своите „Психични състояния” в Новия музей, Ню Йорк (26.01.2011)

Изложбата е организирана със съдействието на галерия Хейуърд, Лондон. „Психични състояния” е първата ретроспективна изложба, представяща 25-годишната кариера на американския художник Джордж Кондо.

още >>
Черно-бели рисунки и картини на Рой Лихтенщайн ще бъдат представени във Виена (25.01.2011)

 

Рой Лихтенщайн – художникът, който става известен с използването на нехудожествени първообрази от „ниското” изкуство на комикса, ще бъде представен в музея „Албертина” във Виена. Изложбата ще се състои от 27-ми януари до 15-ти май 2011г. С тази изложба музеят, който притежава най-богата колекция от графични листове в света, ще открие изложбения сезон на 2011г.

още >>
Български художници ще представят България на първата международна изложба за живопис и графика „Цветове и форми между два полуострова” 2011 в Рим (18.01.2011)

Първата международна изложба за живопис и графика „Цветове и форми между два полуострова“ 2011 ще се проведе от 23 януари 2011г. до 3 февруари 2011г. в галерия Кашина Фарсети (Cascina Farsetti), Рим, Италия. Тя е разположена в красивата историческа Вила Дория Памфили в Рим - шедьовър от 17 век. На територията на Вилата се намира най-големият обществен парк на града. Галерията - домакин е под юрисдикцията на италианското Министерство на културата. 

още >>
Световноизвестната съвременна авторка Елън Галахар представя своите най - нови работи в Нюйоркската Gagosian Gallery (18.01.2011)
 
На 22 януари Gagosian Gallery, Ню Йорк, ще представи най - новите работи на световноизвестната авторка от афроамерикански произход Елън Галахар. „Мазно” е нейната първа изложба в Ню Йорк от 2005 г. насам, когато в Музея за Американско изкуство Whitney,  тя представи своя цикъл- работи, озаглавен „Луксозно”.
още >>
ART STAGE SINGAPORE – Първото интернационално изложение на съвременното изкуство в Сингапур (15.01.2011)
 
Между 12-ти и 16-ти януари, всички погледи на арт критици, куратори, колекционери и любители на изкуството ще бъдат обърнати на изток. Тогава ще се проведе едно от най-дългоочакваните и вълнуващи събития,  отнасящи се до съвременното изкуство. Събитието ще се състои в едно от архитектурните чудеса на Сингапур - MarinaBayHotelandCasino.
още >>
Непоказвани фотографии на Александър Родченко ще бъдат представени в Лондон (15.01.2011)
 
300 фотографии  на  руския авангардист Александър Родченко, собственост на частни колекционери и не представяни пред публика,  ще бъдат показани в галерия Art Sensus на 21-ви януари.
още >>
За пръв път произведенията на Деймиън Хърст ще бъдат представени в Азия (12.01.2011)
 
С изложба на Деймиън Хърст ще бъде открита новата галерия Gagosian Gallery в Хонконг. За откриването на новия клон, галерията ще представи „Забравени обещания” (Forgotten Promises) – изложба с нови скулптури и картини на Хърст. Тя ще се открие на 18-ти януари и ще продължи до 19-ти март 2011г.
още >>
Тate Мodern представя най- голямата ретроспективна изложба във Великобритания на един от най - влиятелните съвременни творци - Габриел Орозко (07.01.2011)
 
От 19 януари до 25 април 2011г. Тейт Модърн, Лондон ще представи на вниманието на всички любители на съвременното изкуство ретроспективна изложба на Габриел Орозко.
Роден в Мексико на 27 април 1962г., Габриел Орозко е един от най- влиятелните художници от последните 20 години. Изложбата в Тейт Модърн ще представи повече от 80 негови произведения. Това е най - голямата негова ретроспективна изложба, правена във Великобритания.
още >>
Прочутите скулптурни глави на Франц Мезершмит ще бъдат представени в Лувъра (06.01.2011)
 
На 28-ми януари, Лувъра ще открие монографична изложба на един от най-интересните скулптори живели някога - Франц Мезершмит (Franz Xaver Messerschmidt). Той е виенски скулптор, живял през XVIII век – епохата на барока и класицизма, но оставил след себе си произведения, далеч надхвърлящи пределите на времето. Изложбата ще представи 30 от общо 64-те глави-маски, които Мезершмит създава в серия.
още >>
Какво е модерно - британско или скулптура ще попита Royal Academy през 2011г. (03.01.2011)
 
На 22-ри януари 2011г. ще бъде открита първата изложба от 30 години насам, проучваща британката скулптура през ХХ век, която ще се състои в Royal Academy в Лондон.
още >>
Две престижни галерии в САЩ организират една уникална по своя характер изложба, наречена „Обмен със Сол ЛеВит” (03.01.2011)
На 20 януари 2011 г. в изложбените зали на MASS MoCA (Музей за съвременно изкуство, и галерия „Кабинетът”, Бруклин, САЩ ще бъде открита една уникална по своя характер изложба на една от ключовите фигури в изкуството на 20 век- Сол ЛеВит. Масачузетс - Massachusetts Museum of Contemporary Art)
още >>
Първият музей за модерно изкуство ще отвори врати в Обединените арабски емирства (29.12.2010)
 
 На 30-ти декември 2010г., дългоочаквания музей за модерно арабско изкуство ще приветства своите първи посетители. Музеят се намира в Доха, столицата на Катар и е широко обсъждано интернационално събитие.
още >>
Музеят на историята на изкуството във Виена - сезон есен/зима 2010/2011 (22.12.2010)
 
Виенският Kunsthistorisches Museum е един от най-големите и най-важни европейски музеи. Построен е през 19 век по волята на император Франц Йозеф I, за да покаже съкровищата на Хабсбургските.
Днес музеят има изключително богата колекция, опорните точки на която са ренесансовото и бароковото изкуство.
Този сезон есен/зима 2010/2011 Kunsthistorisches Museum във Виена ще представи Ханс фон Аахен, соц-арт-класика Борис Орлов и възпитаниците на Бригите Кованц
още >>
Роден и Виена в замъка Белведере (22.12.2010)
 
Белведере във Виена е бароков дворец, построен през 1721-1722 година по поръчка на принц Евгений Савойски, като негова резиденция. Името идва от италиански и означава “красива гледка”.
още >>
Един съвременен автор - Катерина Грос ни води „Един етаж по- високо” в Музея за съвременно изкуство, Масачузетс (22.12.2010)

 От 22 декември 2010г. до 31 октомври 2011г. в MASS MoCA (Музей за съвременно изкуство, Масачузетс - Massachusetts Museum of Contemporary Art) САЩ ще се проведе изложбата на Катерина Грос, наречена: „Един етаж по- високо”.

още >>
За пръв път колекцията на един от най-големите колекционери на съвременно изкуство, Димитрис Даскалопулос ще бъде показана в Лондон (13.12.2010)
Третата подред изложба от общо четирите планирани да представят колекцията на Димитрис Даскалопулос е на път да се състои в Лондон. Изложбата ще се открие на 17 декември 2010г. и ще продължи до 6 март 2011г.
Легендарната галерия за съвременно изкуство Whitechapel Gallery има честта да представи за първи път една от най-богатите колекции на съвременно изкуство в света. Темата на експозицията е „Запазвайки го истинско” (Keeping it Real)  и се отнася до политиката на галерията да предостави за всички възможността да видят важни обществени и частни колекции.
още >>
Първа голяма ретроспективна изложба на бащата на видеоарт - Нам Джун Пайк организира Тейт Ливърпул, Великобритания (10.12.2010)
Изложбата ще се проведе между 17 декември 2010г. и 13 март 2011г в Тейт Ливърпулв сътрудничество с FACT /Foundation for Art and Creative technology/.
още >>
Противоречива изложба, свързана с Наполеон, ще бъде представена на 17 декември 2010г. в Германия (10.12.2010)
След дълги преговори и организационни формалности ще стане факт тематична изложба, носеща заглавието „Наполеон и Европа, мечта и травма” (Napoleon and Europe. Dream and Trauma). Тя ще се открие в Салона за изкуство и изложби (Kunst-und Ausstellungshalle) в Бон, Германия на 17 декември 2010г. и ще продължи до 25 април 2011г. Чрез 12 раздела в изложбата ще бъде представен образа на Наполен и Европа, така че за посетителя остава отворен въпроса гений ли е или чудовище в действителност.
още >>
Картини от ранния период на Вермеер ван Делфт ще бъдат представени в Шотландия (06.12.2010)

 

Тази зима, шотландската национална галерия в Единбург ще представи една от най-редките и трудно осъществими изложби, провеждали се някога. Вермеер ван Делфт е един от най-известните холандски майстори, превърнал се в национална гордост за страната, но той ни оставя само 36 свои атрибуирани произведения.

още >>
Изложба на Александър Калдер, един от най-иновативните американски скулптури ще се състои в Далас (06.12.2010)
 
Изложбата на Александър Калдер, която бива организирана от Музея за съвременно изкуство в Чикаго, ще бъде гостуваща в “Nasher Sculpture Center” в Далас в периода 11 декември – 06 март 2011г
още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!