НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба, по повод 100 години от създаването на студиото на най-известния американски архитект на всички времена – Франк Лойд Райд, ще се състои в родния му щат (04.02.2011)

Музеят за изкуство в Милуоки,  Уисконсин,  ще представи юбилейна изложба от създаването на „Талиесин”– емблематично студио, лятна резиденция и училище в  Спринг Грийн. С мащабната изложба ще бъдат представени творби от 70-годишната творческа работа на американския архитект и дизайнер, променил завинаги отношението ни към архитектурата. Изложбата ще може да бъде видяна в периода 12-ти февруари – 15-ти май 2011г.

още >>
Творби на Александър Калдер – един от най-известните скулптори на 20 век ще бъдат представени в Gagosian Gallery, Лондон (03.02.2011)

 

Между 8 февруари и 26 март 2011г. известната лондонска Gagosian Gallery ще представи изложба - скулптури на Александър Калдер - един от най-популярните и влиятелни творци на 20 век. Изключително иновативен в творческите си търсения, американският скулптор променя изцяло хода на съвременното изкуство.

още >>
Изложба на един от най-влиятелните съвременни художници – Герхард Рихтер ще бъде представена в Германия (03.02.2011)

„Извън фокус. Изкуството след Герхард Рихтер” – изложбата, проследяваща значението на един от най-влиятелните съвременни художници – Герхард Рихтер, ще бъде открита на 11-ти февруари 2011г. в Хамбург Кунстхале (Hamburger Kunsthalle). Тази изложба за пръв път ще представи и изследва значението на родения през 1932г. германски художник - Герхард Рихтер за света на изкуството в ерата на постмодернизма. Неговите ранни произведения ще бъдат съпоставени с произведения на автори, родени след 1960г.

още >>
Графичното творчество на един от най-големите скулптори на 20 век- Хенри Мур ще бъде представено в град Лийдс, Великобритания (02.02.2011)

 

„На децата се казва, че езикът е форма на духовно общуване, че музиката е начин на общуване чрез слуха, но никой не ги учи как да използват очите си, за да вникнат в природата и да получат удоволствието от контакта с визуалните изкуства, със скулптурата и живописта.

Ако те се опитат да нарисуват нещо, ще трябва първо да се научат да го виждат - рисунката може да излезе много слаба, но главното е, че поне за кратко време ще бъдат принудени интензивно да гледат.”

                                                  Хенри Мур

 

още >>
Непоказвани творби на Егон Шиле за първи път ще бъдат представени в Лондон (31.01.2011)

 

Повече от 45 произведения на Егон Шиле ще бъдат представени в новооткритата галерия на колекционера Ричард Наги в Лондон. Повечето от произведенията на Шиле могат да бъдат видяни единствено във Виена – в Албертина, Белведере и Леополд музеи, както и в Ню Йорк. Изложбата ще бъде открита на 7-ми февруари и ще продължи до 4-ти март 2011г.

още >>
Една уникална изложба на един гениален художник - Пабло Пикасо ще бъде представена в Музея за модерно изкуство (МоМА), Ню Йорк (31.01.2011)

 

На 13 февруари Музеят за модерно изкуство (МоМА), Ню Йорк, ще представи една изключително оригинална по своя характер изложба, озаглавена „Пикасо : Китари 1912- 1914г.”

още >>
В Ню Йорк ще бъде представена една от най-големите ретроспективни изложби на световноизвестния съвременен автор- Линда Бенлис (27.01.2011)

 

На 9 февруари 2011г. в New Museum (Новия Музей) в Ню Йорк ще бъде представена най-голямата ретроспективна изложба, правена през последните 20 години, на световноизвестната съвременна авторка Линда Бенлис. Изложбата е организирана със съдействието на Ирландския музей за модерно изкуство, Дъблин.

още >>
ПОП-АРТ И “СИНИЯТ ЕЗДАЧ” В АЛБЕРТИНА (27.01.2011)
 
Не за първи път ще бъде направена съпоставка между творби на художници- импресионисти и представители на модерните школи. В Националната галерия в Прага  до 11 януари 2011 г. бяха представени повече от 80 творби от виенския музей Албертина и Колекцията Батлайнър (Batliner).
още >>
Галерия Лелонг, Париж представя най-новите творби на световноизвестния каталонски художник - Антони Тапиес (26.01.2011)

 

На 3 февруари 2011г. Галерия Лелонг, Париж (Galerie Lelong, Parisще представи на вниманието на любителите на изкуството най-новите творби на един от най- известните художници от втората половина на 20 век- Антони Тапиес.

още >>
Известният съвременен творец Джордж Кондо представя своите „Психични състояния” в Новия музей, Ню Йорк (26.01.2011)

Изложбата е организирана със съдействието на галерия Хейуърд, Лондон. „Психични състояния” е първата ретроспективна изложба, представяща 25-годишната кариера на американския художник Джордж Кондо.

още >>
Черно-бели рисунки и картини на Рой Лихтенщайн ще бъдат представени във Виена (25.01.2011)

 

Рой Лихтенщайн – художникът, който става известен с използването на нехудожествени първообрази от „ниското” изкуство на комикса, ще бъде представен в музея „Албертина” във Виена. Изложбата ще се състои от 27-ми януари до 15-ти май 2011г. С тази изложба музеят, който притежава най-богата колекция от графични листове в света, ще открие изложбения сезон на 2011г.

още >>
Български художници ще представят България на първата международна изложба за живопис и графика „Цветове и форми между два полуострова” 2011 в Рим (18.01.2011)

Първата международна изложба за живопис и графика „Цветове и форми между два полуострова“ 2011 ще се проведе от 23 януари 2011г. до 3 февруари 2011г. в галерия Кашина Фарсети (Cascina Farsetti), Рим, Италия. Тя е разположена в красивата историческа Вила Дория Памфили в Рим - шедьовър от 17 век. На територията на Вилата се намира най-големият обществен парк на града. Галерията - домакин е под юрисдикцията на италианското Министерство на културата. 

още >>
Световноизвестната съвременна авторка Елън Галахар представя своите най - нови работи в Нюйоркската Gagosian Gallery (18.01.2011)
 
На 22 януари Gagosian Gallery, Ню Йорк, ще представи най - новите работи на световноизвестната авторка от афроамерикански произход Елън Галахар. „Мазно” е нейната първа изложба в Ню Йорк от 2005 г. насам, когато в Музея за Американско изкуство Whitney,  тя представи своя цикъл- работи, озаглавен „Луксозно”.
още >>
ART STAGE SINGAPORE – Първото интернационално изложение на съвременното изкуство в Сингапур (15.01.2011)
 
Между 12-ти и 16-ти януари, всички погледи на арт критици, куратори, колекционери и любители на изкуството ще бъдат обърнати на изток. Тогава ще се проведе едно от най-дългоочакваните и вълнуващи събития,  отнасящи се до съвременното изкуство. Събитието ще се състои в едно от архитектурните чудеса на Сингапур - MarinaBayHotelandCasino.
още >>
Непоказвани фотографии на Александър Родченко ще бъдат представени в Лондон (15.01.2011)
 
300 фотографии  на  руския авангардист Александър Родченко, собственост на частни колекционери и не представяни пред публика,  ще бъдат показани в галерия Art Sensus на 21-ви януари.
още >>
За пръв път произведенията на Деймиън Хърст ще бъдат представени в Азия (12.01.2011)
 
С изложба на Деймиън Хърст ще бъде открита новата галерия Gagosian Gallery в Хонконг. За откриването на новия клон, галерията ще представи „Забравени обещания” (Forgotten Promises) – изложба с нови скулптури и картини на Хърст. Тя ще се открие на 18-ти януари и ще продължи до 19-ти март 2011г.
още >>
Тate Мodern представя най- голямата ретроспективна изложба във Великобритания на един от най - влиятелните съвременни творци - Габриел Орозко (07.01.2011)
 
От 19 януари до 25 април 2011г. Тейт Модърн, Лондон ще представи на вниманието на всички любители на съвременното изкуство ретроспективна изложба на Габриел Орозко.
Роден в Мексико на 27 април 1962г., Габриел Орозко е един от най- влиятелните художници от последните 20 години. Изложбата в Тейт Модърн ще представи повече от 80 негови произведения. Това е най - голямата негова ретроспективна изложба, правена във Великобритания.
още >>
Прочутите скулптурни глави на Франц Мезершмит ще бъдат представени в Лувъра (06.01.2011)
 
На 28-ми януари, Лувъра ще открие монографична изложба на един от най-интересните скулптори живели някога - Франц Мезершмит (Franz Xaver Messerschmidt). Той е виенски скулптор, живял през XVIII век – епохата на барока и класицизма, но оставил след себе си произведения, далеч надхвърлящи пределите на времето. Изложбата ще представи 30 от общо 64-те глави-маски, които Мезершмит създава в серия.
още >>
Какво е модерно - британско или скулптура ще попита Royal Academy през 2011г. (03.01.2011)
 
На 22-ри януари 2011г. ще бъде открита първата изложба от 30 години насам, проучваща британката скулптура през ХХ век, която ще се състои в Royal Academy в Лондон.
още >>
Две престижни галерии в САЩ организират една уникална по своя характер изложба, наречена „Обмен със Сол ЛеВит” (03.01.2011)
На 20 януари 2011 г. в изложбените зали на MASS MoCA (Музей за съвременно изкуство, и галерия „Кабинетът”, Бруклин, САЩ ще бъде открита една уникална по своя характер изложба на една от ключовите фигури в изкуството на 20 век- Сол ЛеВит. Масачузетс - Massachusetts Museum of Contemporary Art)
още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!