НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Art Basel разкри 287-те галерии, които ще участват в следващия швейцарски панаир, сред които и 22 нови изложители (09.02.2024)
 Панаирът в Базел ще се завърне през юни с 287 участващи галерии, 22 от които ще участват за първи път. Това ще бъде първото издание на Art Basel в Базел (11-16 юни), ръководено от Майке Круз, която се присъедини като директор на изложението миналия юли. Освен с новото ръководство, панаирът ще се похвали и с преосмислен публичен сектор.

287-те изложители на панаира тази година са твърдо в съответствие с неговите 285 участници през 2023 г. и 289 през 2022 г. 22-мата изложители за първи път са разпределени в три сектора, като петима дебютират в общия сектор на галериите: Галерия Tina Keng в Тайпе; галерия MadeIn Шанхай; базираната в Париж и Барселона галерия Mayoral; Базираната в Лос Анджелис и Ню Йорк галерия Karma; и базираната в Ню Йорк и Санта Фе Yares Art.

Други седем галерии, които преди това са се показвали в други сектори, ще преминат на по-високо ниво  в основната секция, сред които нюйоркската галерия Garth Greenan,  Commonwealth and Council, Лос Анджелис (която също управлява пространство в Мексико Сити) и парижката Galerie Crèvecoeur.

Половината от новодошлите ще дебютират в сектора за представяне, където щандовете са посветени на художествено-исторически презентации: Almeida & Dale Galeria de Arte. Сао Пауло; базираната в Шанхай банка; Томас Брамбила от Бергамо; базираната в Цюрих галерия Larkin Erdmann; парижката галерия Le Minotaure; белгийска галерия Maruani Mercier; галерия на Уенди Норис, Сан Франциско; Галерия Паркър със седалище в Лос Анджелис; галерия Meredith Rosen в Ню Йорк; Третата галерия Ая в Осака; и местната Galerie Mueller в Базел.

Шестимата други участници за първи път ще бъдат в сектора за изявления, който е домакин на самостоятелни щандове на изгряващи артисти: южнокорейската галерия Wooson; базирани в Джакарта ROH проекти; OSL Contemporary в Осло; базираната в Берлин Nome; виенска галерия Феликс Гаудлиц и парижката галерия Anne-Sarah Bénichou.

За посетителите, които не следят отблизо променящата се динамика на силата на галериите, които се движат между панаири и в секторите на панаирите, най-видимата промяна в Art Basel тази година вероятно ще бъде в неговия свободен публичен арт сектор, Parcours, който в миналото е бил разпръснат из целия Базел. Тази година той ще бъде изцяло съсредоточено на Clarastrasse, главната пътна артерия, свързваща мястото на панаира, Messe Basel, с брега на река Рейн.

Parcours ще бъде куриран за първи път от Стефани Хеслер, директор на швейцарския институт в Ню Йорк, поемайки поста от Самуел Лойенбергер, който организира програмата на открито от 2016 г. Тази година публичната витрина на изкуството ще заеме празни витрини, работещи бизнеси, открити пространства и хотел по протежение на силно натоварената улица. Допълнителна денонощна програма е планирана и за хотел Merian, по време на панаира, разположен на северната страна на Рейн, диагонално срещу известния хотел Les Trois Rois.

Art Basel разкриха подробности за следващия си значим панаир, докато фирмата и нейният собственик MCH Group се подготвят да проведат първото пълномащабно издание на Art Basel в Хонг Конг отпреди пандемията Covid-19. Този панаир, който ще се проведе в края на март, ще включва 243 изложители, от 177 през 2023 г. и малко повече от общо 242 през 2019 г.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!