НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Една изключително интересна изложба, представяща редки произведения на изкуството - „Крале, кралици и придворни - изкуство от периода на ранния френски Ренесанс”, ще бъде показана в Чикаго (27.02.2011)

 

На 27 февруари 2011 г. Институтът за изкуство в Чикаго, САЩ (Art Institute of Chicago),  ще представи изложбата  „Крале, кралици и придворни - изкуство от периода на ранния френски Ренесанс”.

още >>
Творчеството на един от най-известните представители на Северния Ренесанс - Ян Госарт е представено от „Националната галерия” в Лондон, Великобритания (25.02.2011)

На 23 февруари 2011г. в „Националната галерия”, Лондон,  бе открита изложба на едни от най-значимите произведения на известния фламандски художник Ян Госарт.

още >>
„Гоген. Създателят на митове” - представен в мащабна изложба отвъд океана (25.02.2011)
 
След неуспешното представяне на произведение на Гоген на търг на Кристис от месец февруари, когато неговият натюрморт, създаден в почит на Ван Гог,  не намери своя купувач, изложбата, която ще се състои в Националната галерия във Вашингтон, съвсем няма да остави такова впечатление у посетителите.
още >>
„Лица на божественото. Маянски мозайки от нефрит” – първата цялостна изложба, изследваща символиката на маите, ще бъде представена в Париж (24.02.2011)
 
Две от държавите, които са пряко свързани с археологията – Франция - със своите археологически изследвания и Мексико – с нейните неразкрити тайни и загадки на предколумбовите култури, ще представят съвместна изложба.
още >>
Изложба в Tate Britain, Лондон проследява развитието на акварелните техники през различните периоди от историята на изкуството (17.02.2011)
 
На 16 февруари 2011г. в известната лондонска галерия Tate Britain се откри изложбата: „Акварел”. Тази изключително интересна изложба си поставя за цел да проследи историята на акварела - от средните векове до ден днешен.
още >>
АБСТРАКТНО ПРОСТРАНСТВО В МУЗЕЯ ЗА МОДЕРНО ИЗКУСТВО ВЪВ ВИЕНА (12.02.2011)

МУЗЕЙ НА МОДЕРНОТО ИЗКУСТВО

(MUSEUM FÜR MODERNE KUNST)

 

За първи път Музеят на Модерното изкуство във Виена отваря врати през 1962 година в Швейцарската градина  (Schweizergarten), под името „Музей на 20ти век“. През 1797 година поради нарастването на колекцията, спонсорирана от съпрузите Петър и Ирен Людвиг (Peter & Irene Ludwig), бива ангажирана нова сграда – двореца Лихтенщайн (Palais Lichtenstein). По-късно, през 1991 година музеят е преименуван на Музей за Модерното Изкуство Обединение Людвиг Виена (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien). През 2001г. музеят се мести в Кварталът на Музеите (MuseumsQuartier) и съкращението MUMOK започва да се използва.

 

още >>
Творби на най-известната жена, представителка на оп арт- Бриджит Райли, ще бъдат представени за пръв път в Берлин (12.02.2011)

На 12 февруари 2011г. галерия Max Hetzler, Берлин, Германия ще представи изложба на известната британска авторка от направлението оп арт- Бриджит Райли. Галерията ще изложи на вниманието на зрителите малка ретроспективна изложба, фокусирана върху последните три десетилетия (1983- 2010) от творческия път на авторката.

още >>
Единствена по рода си, тематична изложба, представяща „Картоиграчи”-те на Пол Сезан ще бъде открита в музея Метрополитън, Ню Йорк (08.02.2011)

Музеят Метрополитън в Ню Йорк ще открие изложба, с която ще проследи иконография, свързана с творчеството на човека, смятан от мнозина за основоположник на модернизма – Пол Сезан. Проучването ще се концентрира върху неговите картоиграчи и селски персонажи, които той рисува в Екс ан Прованс, Франция. Изложбата ще бъде открита на 9-ти февруари и ще продължи до 8-ми май 2011г.

още >>
Творби на един велик скулптор - Огюст Роден и фотографии на един съвременен автор - Хироши Сугимото ще бъдат представени в съвместна изложба в Париж (08.02.2011)

На 11 февруари 2011г. Gagosian Gallery, Париж ще представи на вниманието на всички любители на изкуството една уникална по своя характер изложба.

„Роден – Сугимото” е изложба, която обединява произведения на двама творци- работещи в различно време, но близки един до друг по идеи и концепции.

още >>
Древната цивилизация на маите ще разкрие за пръв път тайните на митичните морета пред американска публика (07.02.2011)

На 13 февруари 2011г. Музеят за изкуство - Сент Луйс (The Saint Louis Art Museum), щата Мисури, САЩ,  ще представи изложбата „Горящият Басейн: Маите и митичното море”. В експозицията ще бъдат показани 90 произведения на маянското изкуство- повечето от тях, изложени за пръв път пред американска публика.

още >>
Едни от най-важните аукциони за съвременно, модерно и импресионистично изкуство ще се проведат през февруари (07.02.2011)
Уверени в успеха си от миналата година и в присъствието на заможни колекционери от далечния изток, аукционните къщи през февруари ще представят едни от най-дългоочакваните аукциони за съвременно, модерно и импресионистично изкуство, като събитията ще бъдат съсредоточени в Лондон
още >>
Изложба, по повод 100 години от създаването на студиото на най-известния американски архитект на всички времена – Франк Лойд Райд, ще се състои в родния му щат (04.02.2011)

Музеят за изкуство в Милуоки,  Уисконсин,  ще представи юбилейна изложба от създаването на „Талиесин”– емблематично студио, лятна резиденция и училище в  Спринг Грийн. С мащабната изложба ще бъдат представени творби от 70-годишната творческа работа на американския архитект и дизайнер, променил завинаги отношението ни към архитектурата. Изложбата ще може да бъде видяна в периода 12-ти февруари – 15-ти май 2011г.

още >>
Творби на Александър Калдер – един от най-известните скулптори на 20 век ще бъдат представени в Gagosian Gallery, Лондон (03.02.2011)

 

Между 8 февруари и 26 март 2011г. известната лондонска Gagosian Gallery ще представи изложба - скулптури на Александър Калдер - един от най-популярните и влиятелни творци на 20 век. Изключително иновативен в творческите си търсения, американският скулптор променя изцяло хода на съвременното изкуство.

още >>
Изложба на един от най-влиятелните съвременни художници – Герхард Рихтер ще бъде представена в Германия (03.02.2011)

„Извън фокус. Изкуството след Герхард Рихтер” – изложбата, проследяваща значението на един от най-влиятелните съвременни художници – Герхард Рихтер, ще бъде открита на 11-ти февруари 2011г. в Хамбург Кунстхале (Hamburger Kunsthalle). Тази изложба за пръв път ще представи и изследва значението на родения през 1932г. германски художник - Герхард Рихтер за света на изкуството в ерата на постмодернизма. Неговите ранни произведения ще бъдат съпоставени с произведения на автори, родени след 1960г.

още >>
Графичното творчество на един от най-големите скулптори на 20 век- Хенри Мур ще бъде представено в град Лийдс, Великобритания (02.02.2011)

 

„На децата се казва, че езикът е форма на духовно общуване, че музиката е начин на общуване чрез слуха, но никой не ги учи как да използват очите си, за да вникнат в природата и да получат удоволствието от контакта с визуалните изкуства, със скулптурата и живописта.

Ако те се опитат да нарисуват нещо, ще трябва първо да се научат да го виждат - рисунката може да излезе много слаба, но главното е, че поне за кратко време ще бъдат принудени интензивно да гледат.”

                                                  Хенри Мур

 

още >>
Непоказвани творби на Егон Шиле за първи път ще бъдат представени в Лондон (31.01.2011)

 

Повече от 45 произведения на Егон Шиле ще бъдат представени в новооткритата галерия на колекционера Ричард Наги в Лондон. Повечето от произведенията на Шиле могат да бъдат видяни единствено във Виена – в Албертина, Белведере и Леополд музеи, както и в Ню Йорк. Изложбата ще бъде открита на 7-ми февруари и ще продължи до 4-ти март 2011г.

още >>
Една уникална изложба на един гениален художник - Пабло Пикасо ще бъде представена в Музея за модерно изкуство (МоМА), Ню Йорк (31.01.2011)

 

На 13 февруари Музеят за модерно изкуство (МоМА), Ню Йорк, ще представи една изключително оригинална по своя характер изложба, озаглавена „Пикасо : Китари 1912- 1914г.”

още >>
В Ню Йорк ще бъде представена една от най-големите ретроспективни изложби на световноизвестния съвременен автор- Линда Бенлис (27.01.2011)

 

На 9 февруари 2011г. в New Museum (Новия Музей) в Ню Йорк ще бъде представена най-голямата ретроспективна изложба, правена през последните 20 години, на световноизвестната съвременна авторка Линда Бенлис. Изложбата е организирана със съдействието на Ирландския музей за модерно изкуство, Дъблин.

още >>
ПОП-АРТ И “СИНИЯТ ЕЗДАЧ” В АЛБЕРТИНА (27.01.2011)
 
Не за първи път ще бъде направена съпоставка между творби на художници- импресионисти и представители на модерните школи. В Националната галерия в Прага  до 11 януари 2011 г. бяха представени повече от 80 творби от виенския музей Албертина и Колекцията Батлайнър (Batliner).
още >>
Галерия Лелонг, Париж представя най-новите творби на световноизвестния каталонски художник - Антони Тапиес (26.01.2011)

 

На 3 февруари 2011г. Галерия Лелонг, Париж (Galerie Lelong, Parisще представи на вниманието на любителите на изкуството най-новите творби на един от най- известните художници от втората половина на 20 век- Антони Тапиес.

още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!