НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
На 6 април галерия „Сезони” ще отбележи с изложба 50 годишнината на един от емблематичните български скулптори – Георги Донов (05.04.2011)

 

Всяка годишнина предполага равносметка. На 6 април в галерия „Сезони” скулпторът Георги Донов ще направи своята половинвековна творческа равносметка. Изложбата ще представи едни от най-известните произведения на автора в диапазона: студентски работи – най-нови проекти и творчески реализации.

още >>
Дора Бонева представи на „Шипка” 6 своите най-нови творби (05.04.2011)

 

"У Дора Бонева има професионализъм, който тя съчетава със своята вътрешна потреба изведнъж да прелее видимото в невидимото."  

                                                                                                    Ален Боске

На 31 март 2011г. Дора Бонева представи на „Шипка” 6 своя самостоятелна изложба, включваща най-новите й произведения.

още >>
С изложба на детски рисунки в Националната художествена галерия, България ще отбележи световния ден за повишаване информираността по въпросите на аутизма (01.04.2011)
 
На 1 април в Националната художествена галерия ще бъде открита изложба от творби на деца и младежи, болни от аутизъм. Събитието е организирано от Гражданско движение „Помощ на лица с проблеми в развитието” и НХГ.
още >>
ТРАНСФОРМ – изложбата, представяща най-новите постижения в изкуството - тези на студенти от десет европейски академии, ще се състои в Националната галерия за чуждестранно изкуство (01.04.2011)
 
Първата в такъв мащаб студентска изложба, представяща произведенията на бъдещи възпитаници от десет европейски академии, ще се открие на 6-ти април от 18:00ч. в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София.
още >>
Изложба в Софийска градска художествена галерия ни разкрива чудния свят на примитива през погледа на двама балкански художници (24.03.2011)

 

На 29 март /вторник/ от 18:00 ч.  в Софийска градска художествена галерия ще бъде открита експозицията „От два ъгъла”. Изложбата е съвместен проект с Музея за наивистично и маргинално изкуство в Ягодина, Сърбия.

още >>
Най-големият български колекционер Васил Божков представи своята изключително богата колекция от тракийски съкровища в НИМ (24.03.2011)

 

На 21-ви март 2011 г., Националният исторически музей в София представи изложбата „Тракия и древния свят”. Изложбата е уникална по своя характер, защото за първи път представя непоказвани досега шедьоври на античното изкуство. Това е частната колекция от тракийски съкровища на Васил Божков, която  наброява над 200 уникални експонати, като  95 не са излагани пред публика  до момента.

още >>
Галерия „Васка Емануилова” представя творби на един съвременен български автор – Десислава Морозова (15.03.2011)

 

На 16 март Десислава Морозова ще представи самостоятелната си изложба „Конструкции”. Събитието е част от програма „Скулптура”  на галерия „Васка Емануилова”. Програмата цели да засили интереса и разбирането към съвременната българска скулптура чрез представяне на автори, работещи в тази област.

още >>
Изложбата на неконвенционално изкуство от „Секция 13” ще бъде открита в Съюза на българските художници (15.03.2011)
 
Годишната изложба на „Секция 13” ще бъде открита на 16-ти март 2011г. в Съюза на българските художници на ул. „Шипка 6”. Това е изложба на 13-тата секция в Съюза на българските художници – тази на неконвенционалните форми на изкуство. Секцията е учредена през 1993г. по идея на Любен Костов, а името й е измислено от художника Димитър Грозданов.
още >>
Софийска градска художествена галерия ще представи самостоятелна изложба на Кирил Прашков (07.03.2011)
Софийска градска художествена галерия е пространство, намиращо се в сърцето на София, което не само активно се намесва в художествения живот, но има задачата да съхранява и изследва българското изкуство.
още >>
Две художествени галерии, представящи съвременно българско изкуство, създават първия си съвместен проект – изложбата „Изкуство на склад” (07.03.2011)

През 2011 година две галерии, представящи съвременно българско изкуство - „Сариев” - Пловдив и „Склада” – София,  започват тясно сътрудничество.

още >>
На Международния ден на жената галерия „Райко Алексиев” ще представи пред българската публика една изключителна фотографска изложба на италианката Розета Месори (05.03.2011)

Изложбата на известната италианска фотографка Розета Месори носи името „Средиземноморски видения. Светлина, фигура, скорост”. Тя е организирана от Италианския културен институт в София по повод Международния ден на жената. Официалното откриване на събитието ще се състои на 8 март от 19:00 ч. в галерия "Райко Алексиев".

още >>
СГХГ представя изложбата “Другото око. По никое време” -курирана от философа Боян Манчев (03.03.2011)

 

Софийска градска художествена галерия поема инициативата да представи серия от изложби, курирани от не-изкуствоведи за публиката. Това е поредната изложба,  в която са събрани произведения на изкуството,  свързани помежду си не от определен исторически период или от автори, а от вътрешни взаимовръзки. Темата на инициативата „Другото око” се стреми да представи в обща изложба на публиката произведения на изкуството, погледнати през призмата на хора, които не се професионални изкуствоведи, но въпреки това се занимават с изкуство. След художника Лъчезар Бояджиев, идва ред на Боян Манчев  - философ и културен теоретик. 

още >>
ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ” ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА ИВА ВЛАДИМИРОВА „РОДОСЛОВНОТО ДЪРВО И РАЖДАНЕТО НА ЕДНА КАРТИНА” - ТЕАТРАЛНА ПИЕСА В ЖИВОПИСНИ ОБРАЗИ (02.03.2011)
 
От 10 март до 23 март 2011г. Галерия „Сезони” вдига завесите на една пиеса, представяща дълбоко интимния творчески процес на създаването на едно произведение на изкуството. Авторката Ива Владимирова разчупва традиционната представa за живописна изложба. Експозицията ще представи не само завършени живописни платна, но ще разкрие и етапите, през които преминава едно произведение от момента на неговото замисляне до крайния резултат.
още >>
„По пътя” – изложба на художника Владимир Пенев ще бъде открита в галерия „Ракурси” (15.02.2011)

Владимир Пенев – един от най-успешните художници, не само в България, но и в чужбина, ще представи своята самостоятелна изложба на 15-ти февруари в столичната  галерия „Ракурси”. Изложбата е втора поредна, състояла се в галерията, като предишната беше през 2007 г. – отново тематична, представяща серията му „Брегове”.

още >>
В месеца на виното и любовта, галерия „Сезони” ще представи изложба на Димитър Грозданов и Ива Кръчмарска (15.02.2011)

След изключително успешната изложба на Магда Абазова, столичната галерия „Сезони” подготвя изложба на проф. Димитър Грозданов и неговата бивша студентка, завършила специалност „Текстил” в НХА – Ива Кръчмарска. Официалното откриване ще се състои на 17-ти февруари от 18.00ч., като публиката ще има възможността да се наслади на експозицията до 2-ри март 2011г.

още >>
Албрехт Дюрер и Самоковската художествена школа, обединени в изложба, посветена на графиката ще представи Националната галерия за чуждестранно изкуство (11.02.2011)

На 10-ти февруари 2011г. се състоя откриването на една от малкото изложби у нас, които си поставят за задача изследването на връзките и събитията в България и в страните, станали център на художествения живот от времето на Ренесанса. Въпреки, че нашето Възраждане започва с три столетия по-късно от това в Западна Европа, тези връзки са налице и предмет на тематичната изложба е да ги представи на широката публика в най-въздействащия вид – този на визуалното. 

още >>
Canon Bulgaria и Националната художествена галерия, София, представят ежегодната изложба „Снимка на годината - България 2010” (09.02.2011)

На 10 февруари 2011 г., от 18.30 часа, в Националната художествена галерия, София, ще бъде открита изложба, представяща фотографии - част от конкурса на Canon Bulgaria- „Снимка на годината – България 2010”.

още >>
НЕПОКАЗВАНИ ТВОРБИ НА МАГДА АБАЗОВА В ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ” (28.01.2011)
Галерия „Сезони” отново привлича вниманието на колекционери и ценители на изкуството върху творчеството на Магда Абазова.
още >>
Греди Асса представя изложбата „Исландия- моя утопия” в столичната галерия „Ракурси” (15.12.2010)
Между 16.12.2010г. и 05.01.2011г. столичната галерия "Ракурси" ще представи на вниманието на зрителите изложбата "Исландия - моя утопия"- живопис на Греди Асса. Греди Асса e едно от най-популярните имена в съвременното българско изобразително изкуство.
още >>
„Метаморфози на тъканта” ще представи Софийска градска художествена галерия (07.12.2010)
 
Една от най-интересните изложби, посветени на приложните изкуства ще бъде представена в Софийска градска художествена галерия на 8 декември 2010г. Изложбата „Метаморфози на тъканта” е организирана по повод честването на петдесет годишнина от създаването на специалност „Текстил” в Национална художествена академия.
още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!